FOTO  Dječja olimpijada u Kiseljaku oduševila stotine mališana

Kiseljak, dječija olimpijada

Naime, stotine njih odazvalo se pozivu na Dječju olimpijadu 2018. koja je u organizaciji udruge Arka i Općine Kiseljak po drugi put održana u našem gradu. Riječ je o cjelodnevnom sportskom natjecanju za osnovnoškolce u kojem je nastupilo svih devet škola koje djeluju na području općine Kiseljak:

Osnovna škola Brestovsko
Osnovna škola Kiseljak
Osnovna škola Kiseljak 1 Područna škola Bilalovac
Osnovna škola Gromiljak
Osnovna škola Lepenica
Osnovna škola Kiseljak 1 Centralna škola Hrastovi
Osnovna škola Kiseljak 1 Područna škola Gromiljak
Osnovna skola Kiseljak 1 Kiseljak
Osnovna škola Zabrđe

Sve su škole imale svoje predstavnike u disciplinama sprint, nogomet za dječake i djevojčice, skok udalj, bacanje lopte i potezanje konopca dok je za njihove kolege ali svu drugu djecu posjetitelje priređen zaista odličan program i zabava, od raznih maskota, igara, mini golfa,pravljenja balona,kreativnih radionica...Za dobru glazbu osim Valantine Vidović zaduženi su bili i mladi glazbenici učiteljice Marijane Budimir, inače polaznici "Kisstar festivala" koji svoje peto izdanje ima upravo naredni tjedan.

Male olimpijce tijekom dana je zagrijavao fitness trener Nenad Barić a pobjednicima u svim kategorijama dodijeljene su i medalje. Prema riječima organizatora, bilo je teško odrediti koja je škola najuspješnija jer su sve svi natjecatelji dali sve od sebe te je cijelo natjecanje proteklo upravo u sportskom duhu.

Olimpijadu je paljenjem olimpijske baklje otvorio nogometaš Marin Galić a projekt su ove godine podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo zdravstva, predsjedatelj Sabora ŽSB,tvrtke Juicy, Sarajevski kiseljak" , Stanić Beverages, MIS, Pekara Matić, DM te OESS.

Pod geslom "Djeca olimpijci,roditelji darivatelji " u tijeku dana je u suradnji s Crvenim križom održana i akcija darivanja krvi.

Organizatori osim sponzorima i pokroviteljima, zahvaljuju i svim volonterima, nastavnicima i učiteljicama koji su sudjelovali te najavljuju kako će se projekt definitivno nastaviti i narednih godina.