Dječaka izvukli iz vode i dogodilo se čudo

dječak, spasilačka služba, poljubac
Čim je upao u vodu, počela ga je nositi jaka morska struja, no njegov je pad uočio jedan slučajni prolaznik te mu je odmah bacio kolut za spašavanje koji mu se našao pri ruci, nakon čega je pozvao pomoć.

Ubrzo je dojurila spasilačka služba, a jedna je njezina naočita pripadnica otplivala do dječaka te ga je uspjela izvući na suho. Iako je dječak uhvatio bačeni kolut za spašavanje, nije mu bio od prevelike pomoći jer je na kraju nekoliko minuta proveo ispod morske površine te je prestao disati.

Pripadnica spasilačke službe stoga je odlučila dati mu umjetno disanje u kombinaciji s masažom srca. Ono što je uslijedilo je ravno čudu - dječak je već nakon prvog upuha zraka prodisao, što se gotovo nikada ne događa. Stoga su britanski mediji ovu situaciju već nazvali 'poljupcem života'.

'Zahvaljujući brzom djelovanju spasilaca i građana, unesrećeni je dječak brzo izvučen iz vode. Jako se rijetko događa da bilo tko tko ne diše počne sam disati nakon samo jednog upuha zraka, ovo je bilo fantastično. Svi mu želimo brz oporavak', izjavila je Christie Milner iz spasilačke službe RNLI. Dječaka su helikopterom nakon svega prebacili u bolnicu i očekuje se njegovo skoro puštanje na kućnu njegu.

Izvor: jutarnji.hr