Dječak iz Kine kojem se smrzla kosa osvojio je internet

dječak, kosa, kina, hladnoća

Wang Fuman živi sa sestrom i bakom u naselju Ludian County, u sjeveroistočnoj kineskoj provinciji Yunnan, dok njegovi roditelji rade u gradu. Tog jutra kad se u razredu pojavio bijele kose, crvenih obraza i ispucalih ruku, pješačio je 4,5 kilometara do škole na minus devet stupnjeva.

Za malog Wanga to je svakodnevnica, samo ga je tog jutra prevarilo sunce pa je u školu krenuo noseći tanki džemper i jaknu, bez kape ili rukavica.

Vidjevši ga s ledenicama na glavi, njegovi vršnjaci nisu izdržali, a da mu se ne smiju. Međutim, ovaj osmogodišnjak je ostao hrabar rekavši kako mu je bilo hladno dok je pješačio do škole, ali ne i teško.

Wang svoje vrijeme van školskih klupa provodi pomažući baki na obiteljskoj farmi. Kaže kako je za Novu godinu poželio da dobro uči i zaradi novac kako bi bolesnoj baki kupio lijekove.

Korisnici interneta pohvalili su dječaka koji je ih je doveo do suza, ali i izrazili veliko razočarenje što država ne pomaže djeci koje su roditelji u ruralnim dijelovima Kine primorani ostavljati same kad odlaze zaraditi novac u grad. Prijevoz do škole, slažu se mnogi, kineske vlasti ne bi koštao mnogo, a djeci bi značio i previše. Još jedna tužna vijest jeste što škola koju pohađa "ledeni dječak" uspijeva osigurati svojim učenicima doručak i užinu, ali ne i grijanje u učionicama.

Nakon što je Wangova fotografija postala viralna, škola u Yunnanu dobila je donaciju od 100.000 dolara, više od stotinu kaputa za djecu te 20 grijalica. Fotografija osmogodišnjaka podijeljena je skoro stotinu tisuća puta na društvenim mrežama.

Izvor: klix.ba