Da li je misteriozni svećenik koji je spasio djevojku duh oca Pija?

Studentica iz SAD-a, Katie Lentz (19) se prije tjedan dana vraćala od kuće svojih roditelja u Jefferson City gdje stažira. Odjednom se u njezin Mercedes zabilo drugo vozilo za čijim je volanom bio pijani vozač. Ostala je zarobljena. Katie je u nesreći slomljeno nekoliko kostiju, napukla joj je slezena i ozlijeđena joj je jetra.

Uskoro su stigli spasioci, ali je Mercedes bio toliko uništen, da su se vatrogasci sat i pol borili da je izvuku van. Katie je počela gubiti svijest.

Na mjestu sudara bilo je puno spasioca i sve su to lokalni stanovnici. No, nitko od njih nije prepoznao svećenika i to je čudno

Katie je spasioce zamolila da se pomole s njom. Odjednom se na mjestu nesreće pojavio svećenik. Blagoslovio je Katie i spasitelje. Nekoliko trenutaka kasnije, uspjeli su izvući djevojku iz olupine i stabilizirati je. Stavili su je u vozilo hitne i otpremili je u bolnicu.
Htjeli mu zahvaliti, a on - nestao

Spasioci su potom htjeli zahvaliti svećeniku, no njega više nije bilo. Od tada ga traže. Vatrogasci koji su ga vidjeli kažu da je svećenik u 50-tim ili 60-tim godinama te da je nosio crne hlače i crnu košulju s crnim ovratnikom.

- Na mjestu sudara bilo je puno spasioca i sve su to lokalni stanovnici. No, nitko od njih nije prepoznao svećenika i to je malo čudno. Čini se kao da se pojavio od nikuda - ispričao je Raymond Reed šef vatrogasaca.

Je li riječ o duhu oca Pija?

Budući da svećenika još nitko nije pronašao i nitko ne zna tko je on, te ga nema niti na jednoj od fotografija nesreće, počelo se spekulirati da je možda riječ o duhu oca Pija.

Neki od očevidaca kazali su da je svećenik imao bradu, strani naglasak te da je u ruci imao staru drvenu krunicu.

Otac Pio je 2002. proglašen svetim, a neka istraživanja su pokazala da se ljudi više mole njemu nego Isusu i Djevici Mariji. Poznat je po stigmama koje je dobio 1911. godine, a vjeruje se da je imao i sposobnost bilokacije.
Svećenikov duh luta autocestom?

No, spominje se i svećenik Toribio Romo González koji je ubijen u Meksiku. Kruže priče kako njegov duh luta autocestama i ljudima daje vodu, hranu i pomaže im ako se izgube, piše Daily Mail.