Cvjetno carstvo u Letki – uzgojili oko 1.200 lončanica!

cvijeće
Uz sudjelovanje na svetim misnim slavljima i molitvama ovih dana obići ćemo i grobna mjesta naših dragih pokojnika, upaliti svijeću ili odnijeti cvijeće. I jednoga i drugoga neće manjkati. No, kada je izbor cvijeća u pitanju onda svakako prednost treba dati domaćim uzgajivačima i prodavačima.

Veliki izbor cvijeća uzgojenoga u lončanicama, već tradicionalno za ovu prigodu nudi OPG Stipić iz Letke na kojem su uzgojili oko 1.200. lončanica, a u prodaji su od danas na tomislavgradskim ulicama.

Obitelji Stipić u najvećem obimu posla pomoć nudi OPG Kovačević, a o njihovoj radišnosti, osobito iskazanoj u poljoprivredi, već smo u nekoliko tekstova predstavljali. Njihov trud prepoznaju i drugi. Tako je nedavno o ovom OPG-u, s naglaskom na uzgoj aronije, prikazan kratki prilog na portalu hocu.ba, dok danas o „šarenoj cvjetnoj livadi gospođe Anđe Stipić iz Lekte" piše portal umomdvoristu.com.

Nadamo se da će obitelji Stipić i Kovačević nastaviti svoju pozitivnu poljoprivrednu priču u duvanjskom kraju. "Obećaju" to Anđina unučad čije su ručice proteklih dana bile vrlo zauzete, osobito ovoga četverca s naslovne fotografije.

Zora Stanić/Tomislavcity

Foto: OPG Kovačević