Čudesni sprej od 5 sastojaka za čišćenje doma

čišćenje, prirodni sastojci , čudesni sprej , Sastojci, čišćenje, viroza, čišćenje

No, umjesto kupnje proizvoda punog kemikalija, koji čisti svako područje vašeg doma, skupina majki na Facebooku je osmislila 'čudesni sprej' koji može očistiti gotovo sve.

Bilo da se radi o mutnom staklu tuš kabine, zapečenoj tekućini na štednjaku ili pocrnjelom talogu, sprej od samo pet sastojaka postao je za mnoge majke univerzalno sredstvo za čišćenje doma, piše Daily Mail.

- Obožavam ovaj sprej. Samo njega koristim. Svugdje, posvuda. Briljantan je za prljavi i zapečeni štednjak, pa čak i za kupaonicu. Poprskajte i pustite tekućinu da odstoji 10-ak minuta prije nego što počnete čistiti. Ne morate ništa trljati - napisala je jedna žena.

- Jednom mi se dogodilo da su mi u ormariću iscurila eterična ulja. I to je već neko vrijeme tako stajalo jer je tekućina koja se izlila bila zgusnuta i ljepljiva. Sve sam posprejala i doslovno čekala minutu, dvije i odmah obrisala - napisala je druga.

Sprej, koji se može napraviti doma, zahtijeva samo pet sastojaka koje mnogi već imaju kod kuće.

Što vam je potrebno za čudesni sprej?

-1,5 litre vode
-300 ml octa
-tekućina za pranje suđa od 60 ml
-25 ml ulja eukaliptusa
-3 žličice natrijeva karbonata

Od 1,5 litre vode uzmite 2,5 dl koje treba zakuhati. U ostatak vode dodajte 300 ml octa, 60 ml tekućine za pranje suđa, 25 ml ulja eukaliptusa i tri žličice natrijeva karbonata.

Promiješajte mješavinu i dodajte vruću vodu kako bi se svi sastojci otopili. Ulijte u bocu sa štrcaljkom od dvije litre.

Ljudi koji su isprobali ovo domaće sredstvo za čišćenje kažu da je to vrhunski alat za dezinfekciju stolova, pločica, obojenih površina, masnih posuda, vinilnih podova, mrlja od trave na sportskoj odjeći i tepihu.

Izvor: 24sata.hr