FOTO  Čokoladni neredi 2014

Čokoladni neredi

Razlika koje zaista postoje, ali i jako puno onih koje su umjetno stvorene kako bi se lakše ostvarili interesi sebičnih pojedinaca. Lako ih je stvoriti, još lakše primijetiti, a u današnjoj Bosni i Hercegovini izuzetno je lako samo o razlikama pričati i kroz medije isticati kako i koliko se 'mi' razlikujemo od 'njih'.

Naravno da BiH danas nije izuzetak po tom pitanju u odnosu na čitav svijet, ali sigurno prednjači po količini i surovosti sadržaja 'vijesti' o razlikama. Kako bismo sačuvali zdrav razum i barem minimalnu nadu u bolje sutra, krajnje je vrijeme da  i na ovom polju uvedemo malo prijeko potrebne ravnoteže.

U skladu s tim vas želimo pozvati na slatko druženje koje već treću godinu zaredom ističe konkretnu sličnost svih građana Mostara, a ovaj put se nadamo da će nam se pridružiti i ostatak države.

Čokoladni neredi 2014 će u petak 25.7.2014. pokazati koliko nam zapravo jedna banalna sličnost može popraviti raspoloženje barem na jedan dan. S početkom u 20h na Španjolskom trgu u Mostaru, na platou ispred BBI centra u Sarajevu i u parku Petar Kočić u Banja Luci skupit će se ljubitelji čokolade i druženja  koji neće slati poruke i držati govore već uživati u malim životnim zadovoljstvima kojih nam u današnje vrijeme nedostaje.

Ideja Čokoladnih nereda 2014 je da svaka osoba sa sobom ponese dvije čokolade. Jednu koju će dijeliti sa okupljenom ekipom i drugom koju će donirati za 'malu raju' sa područja koja su najteže pogođena nedavnim poplavama. Skupljanje doniranih čokolada će se organizirati u Mostaru, Banja Luci i Sarajevu, ali u duhu Čokoladnih nereda pozivamo sva mjesta i gradove u BiH i regiji da budu dio događaja kroz spontana okupljanja u isto vrijeme.

Kako bi ova malena sličnost sviju nas postala što očiglednija, pozivamo vas da sve svoje čokoladne fotografije objavljujete javno na Facebook sa oznakom #cokoneredi. Ako niste u prilici fizički sudjelovati u Čokoladnim neredima, objavljujte svoje fotografije s omiljenim čokoladama. A ako mislite da će se ideja svidjeti i vašim prijateljima iz inozemstva pozovite ih da i oni sudjeluju uz oznaku #chocolution. Proteklih godina su nam stizale fotografija sa svih kontinenata i iskreno se nadamo da ćemo ove godine nadmašiti broj sudionika iz čitavog svijeta. Sve novosti i razvoj događaja pratite na www.fb.com/cokoladni.neredi

Oraspoložite sebe u petak 25.7. i razvucite osmijeh djeci s područja pogođenih poplavama. Uživajmo zajedno barem jedan dan u malim stvarima koje život znače!

P.S. Unaprijed se ispričavamo svim mrziteljima čokolade, ukoliko ih uopće ima =), priopćeno je iz Udruge za promicanje kvalitete življenja PLUS.