FOTO  Članica vokalno plesne grupe B-Stars najbolji debitant na festivalu Mali kompozitor

B-Stars, Banjaluka, natjecanje
...glazbenog stvaralaštva "Mali kompozitor". To je jedini dječji glazbeni festival u BiH u kojem djeca sudjeluju u svakoj njegovoj sferi-djeca skladaju, pišu tekstove, izvode skladbe i jedini su žiri na festivalu.

Ovogodišnja predstavnica grada Mostara bila je članica vokalno plesne grupe B-Stars Petra Glibo koja se predstavila sa skladbom Priča o mraku i sunčevom zraku te osvojila nagradu za najboljeg debitanta.

Inače vokalno plesna grupa B-Stars, djeluje u sklopu plesnog studija B-Dance, i na sceni briljira već četiri godine. Grupu čine djevojčice uzrasta od 8 do 14 godina koja za cilj ima popularizirati glazbenu umjetnost kroz pjevanje i ples. Njezinim osnivanjem pokrenut je prvi takav program u cijeloj državi. Do sada su snimili nekoliko autorskih pjesma, nastupili na velikom broju dječjih festivala te osvojili nagrade i pobrali simpatije velikog broja malih i velikih glazbenih simpatizera zahvaljujući spoju pjesme i plesa koji predstavljaju na sceni.

"Možemo se pohvaliti da je naš klub jedini u Mostaru, ali i na području cijele Bosne i Hercegovine, koji popularizira glazbenu umjetnost kroz pjevanje i ples. S djecom radimo autorske skladbe i kombinaciju pjevanja i plesa. Pjesme koje skladamo imaju lijepe poruke dječje tematike i nastojimo njegovati kvalitetnu dječju glazbu", kazala je Željka Bošnjak Zovko , voditeljica B-Starsa.

Vokalno-plesna grupa marljivo radi i na novim pjesmama pa tako će 17,prosinca na koncertu povodom dolaska Betlehemskog svjetla u Mostaru premijerno izvesti novu skladbu „Mali plavi", a također u pripremi su pjesme i za male Melodije Mostara, mali Split kao i Lino fest, a u planu je i prvi studijski album te posjet Dječjoj televiziji u Zagrebu.