Čin koji je zagrijao srca diljem svijeta: Policajac kupio bosonogom beskućniku čizme

pomoć, policija

... čizama, sagnuo se i pomogao muškarcu da ih obuje.Ovo dobro djelo prošlo bi nezapaženo da nije bilo turistkinje iz Arizone.

Jennifer Foster krenula je s mužem prema Times Squareu kada je ugledala bosonogog beskućnika kako prosi sitniš.

Prizor je uslikala mobitelom i poslala je mailom njujorškoj policiji te napisala:

- Taman kada sam mu htjela prići, kraj njega se stvorio policajac i kazao: 'Imam za tebe ove čizme, broj 46 su i namijenjene za sve vremenske uvjete. Ajmo ih nazuti i pobrinuti se za vas'. Tada se policajac sagnuo i počeo beskućniku obuvati čarape i čizme. Policajac ništa nije tražio zauzvrat i nije znao da ih ja gledam, kazala je Foster te dodala:

- Radila sam u policiji 17 godina i nisam nikada u životu bila toliko impresionirana. Ne znam kako se zove policajac. Važno je prisjetiti se zašto smo izabrali ovaj posao.

Odjel je postavio fotografiju na svoju službenu facebook stranicu koja je u kratkom roku skupila gotovo pola milijuna lajkova.

Tek nakon nekoliko sati otkrili su o kojem je djelatniku riječ.

- Vani je bilo jako hladno i mogao si vidjeti žuljeve na njegovim nogama. Imao sam na sebi dva para čarapa i još sam se smrzavao, kazao je policajac DePrimo u intervjuu.

Počeli su razgovarati, i tako je saznao broj cipela koji muškarac nosi.

Tada je otišao u dućan, a voditelj Jose Cano (28), kada je čuo priču, mu je pristao dati svoj popust sa 100 dolara na 75.

- Bili smo u šoku. Većina nas smo njujorčani i svakodnevno pokraj beskućnika samo prođemo. Posebice u ovom kvartu, kazao je.

Policajac DePrimo rekao je kako nikad nije saznao ime beskućnika: - Bio je najljubazniji gospodin kojeg sam ikad upoznao. njegovo lice ozarilo se kada sam mu poklonio čizme. Ponudio sam ga kavom, no čim je obuo čizme otišao je svojim putem, a ja sam se vratio poslu.

Izvor: Jutarnji.hr