FOTO  Čapljinskim mažoretkinjama europsko zlato i bronca

Čapljina, mažoretkinje
Natjecateljice su stigle iz Austrije, BiH, Hrvatske, Češke, Francuske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i domaćina Slovenije i okupirale sportsku dvoranu ''Tri lilije''.

Čapljinske mažoretkinje dobile su visoka mjesta među 87 natjecateljskih formacija osvojivši visoko 7. i 11. mjesto u kategorijama kadeti štap i pom-pon. A posebnu pažnju ipak su plijenile neformacijskim programima u kojima je nastupilo 176 neformacija (solo i par) te je tako u juniorskoj konkurenciji solo pom-pon Čapljinka Nikolina Tripković osvojila 3. mjesto i brončano odličje a mlada kadetkinja Leona Sušac definitivno je bila favorit cijelog prvenstva te zasluženo se okitila zlatnom medaljom i stala na pobjednički tron ostavivši konkurenciju daleko iza sebe.
Ovo je i prvo europsko zlato za Čapljinu u mažoret plesu.

Mlade Čapljinke iz godine u godinu nižu sve veće uspjehe i sve bolja priznanja, pa im ni motivacije ne nedostaje.
Kako nam je saopćila trenerica Alisa Cvitanović odradili su velik posao i isplatilo se : ''Nije bilo nimalo lako doći do naslova državnih viceprvakinja niti europke bronce i zlata. Iza nas je trnovit put prepun odricanja, znoja, modrica i truda. Ovo ljeto nam je bilo izuzetno radno. Rezlutati su tu. Veselimo se i veselit ćemo se i dalje, ali tu nam nije kraj. Uvijek može bolje i biti će još i bolje. Imamo zacrtane ciljeve i imamo volje i želje u ostvarenju istih. A imamo i jako taletirane mažoretkinje tako da od nas možete očekivati i veće uspjehe. ''

Čapljinske mažoretkinje pamtit će ovo putovanje još zadugo, ali odmora nema. Već su u planu nova putovanja,projekti, upisi,a uskoro je i treći samostalni koncert. Za neumorne čapljinske mažoretkinje ništa nije problem jer ljubav prema mažoret plesu neizmjerna je i daje im vjetar u leđa u ostvarivanju svojih snova.