FOTO  ČAPLJINA: Ponovno 'oživljene' čapljinske mažoretkinje za HERCEGOVINA.INFO

mažoretkinje

Uz sve svoje prirodne ljepote i bogato kulturno povijesno naslijeđe Općina Čapljina ima i svoj novi zaštitini znak.

To su vrijedne čapljinske mažoretkinje koje su se ponovno aktivirale i to nakon dužeg razdoblja u kojem je mažoret pokret u Čapljini bio u totalnom mrtvilu. Sada je to neka posve drugačija priča i čapljinske su mažoretkinje postale i najmasovniji pokret u ovom gradu. To najbolje dokazuje podatak da je u mažoretkinjama trenutno skoro 150 čapljinki uzrasta od 4 do 25 godina pa je to sada jedna prava mažoret vojska na jugu Hercegovine.

U želji da postignu što bolje rezultate i na što bolji način promoviraju svoj grad čapljinske su mažoretkinje predvođene svojom trenericom i kreatoricom Alisom Cvitanović već postale nezaobilazne na svim kulturnim, zabavnim i sportskim natjecanjima u Čapljini ali i šire. Ponovno aktiviranje čapljinskih mažoretkinja rezultat je inicijative odjela društvenih djelatnosti Općine Čapljina na čelu s prof. Željkom Bonićem a što je trenerica Alisa Cvitanović sa svojim curicama i djevojkama na najbolji mogući način pretvorila u djelo.

"Iza nas je baš puno posla ali svi mi prosto uživamo u tome. Mažoretkinje u ovom gradu više nisu neki hobi već je to za sve ove djevojke postalo kao neki način života. Spremne smo za međunarodni ljetni karneval u našoj Čapljini(subota 02. kolovoza) gdje ćemo se predstaviti sa svim skupinama tj. od dječjeg sastava preko kadetkinja A i kadetkinja B pa do juniroki i na kraju naravno i seniorke. Bit će to vjerujte zaista dobar nastup. No, karneval je samo jedna od postaja našeg puta ka još većim rezultatima pa se tako već ozbiljno pripremamo za nadolazeća državna prvenstva gdje očekujemo da vratimo sve one medalje i priznanja koja su čapljinske mažoretkinje osvajale u nekom ranimem razdoblju. Sve curice i djevojke daju svoj maksimum kako bi što spremnije dočekali ta državna natjecanja a do tada ćemo se zabaviti na međunarodnom ljetnom karnevalu u Čapljini."-poručuje Alisa Cvitanović, kreatorica i trenerica čapljinskih mažoretkinja.