Borba sa požarom na -38 stupnjeva

Naime,polarne temperature su paralizirale centralne i istočne dijelove SAD-a, a u Chicagu su čitave zgrade pretvorene u sante leda. U takvim uslovima vatrogasci su su sinoć borili da obuzdaju požar koji je izbio u jednom napuštenom skladištu, prenosi Daily Mail.

Ekstremno niske temperature otežavale su njihov posao ledeći sve što je došlo u dodir s vodom iz njihovih šmrkova, što je uključivalo rukavice, kacige, opremu vatrogasaca pa i samo skladište.

požar,vatrogasci,Amerika


Više do 200 vatrogasaca učestvovalo je u gašenju najvećeg požara u posljednjih sedam godina. Vatra u napuštenom skladištu jutros je još uvijek tinjala pa su vatrogasci morali nastaviti gašenje, što je po ovakvim vremenskim uvjetima bilo izuzetno opasno. Val arktičke hladnoće, koji je ovih dana zahvatio istočne dijelove SAD-a, praćen je snažnim vjetrom, obilnim snijegom i snježnim nanosima na cestama."Niske temperature došle su pravo s Arktika", kazao je Tom Kines, meteorolog stranice AccuWeather. On je dodao da su SAD zahvatile najniže temperature u posljednje četiri godine, a zabilježeno je i nekoliko smrtnih slučajeva usljed smrzavanja, piše Daily Mail
Više do 200 vatrogasaca učestvovalo je u gašenju najvećeg požara u posljednjih sedam godina. Vatra u napuštenom skladištu jutros je još uvijek tinjala pa su vatrogasci morali nastaviti gašenje, što je po ovakvim vremenskim uslovima bilo izuzetno opasno.

Val arktičke hladnoće, koji je ovih dana zahvatio istočne dijelove SAD-a, praćen je snažnim vjetrom, obilnim snijegom i snježnim nanosima na cestama.

požar,vatrogasci,Amerika


"Niske temperature došle su pravo s Arktika", kazao je Tom Kines, meteorolog stranice AccuWeather. On je dodao da su SAD zahvatile najniže temperature u posljednje četiri godine, a zabilježeno je i nekoliko smrtnih slučajeva usljed smrzavanja, piše Daily Mail.