Biskup Ante Ivas napisao novi hit za Thompsona

01.03.2013

Marko Perković Thompson i dalje je bogobojazan i duboko zabrinut za Hrvatsku. To se može zaključiti iz njegove nove pjesme "Maranat" koja će biti objavljena na njegovom albumu "Ora et labora", čiji je izlazak, kako piše Hrvatski list, planiran na uskrsni ponedjeljak.

Naslov albuma, čiji prijevod s latinskog glasi "Moli i radi", moto je benediktitinaca, a tekst pjesme koja je programirana kao hit, Thompsonu je napisao šibenski biskup Ante Ivas. Maranata je fraza iz starog aramejskog jezika i znači - dođi gospodine. Stihovi su upravo onakvi kakvi se danas očekuju od jednog člana Hrvatske biskupske konferencije. Patetično se nariče nad zlohodom sudbinom Hrvatske i priziva nebesa da raščiste sve te strašne ljude koji trenutačno dominiraju državom, piše Novi list.

Hrvatski list, koji će za nekoliko tjedana promijeniti ime u Hrvatski tjednik, otisnuo je cijeli tekst pjesme "koju će Hrvati pjevati, a jugonacionalisti zbog nje bjesnjeti".

Maranata, Pastiru dobri,
Rabi, Učitelju
dođi na polje, more, gore,
na zipku i grobove
raspelom Tvojim označene,
krvlju i znojem ispačene,
isplakane suzama naroda moga.
Budi početak i svršetak,
prvi i posljednji
uskrsla pobjeda
alfa i omega
naroda moga.
Maranata
dođi gospodina
u zemlju Hrvata
Maranata
dođi na radost
svega naroda moga
Maranata
dođi nam brzo i zauvijek ostani
Neka prođe vrijeme zavodnika,
lažnih proroka
i svih kukavica, izdajica,
krivokletnika
i svih varalica, otpadnika
strašnih ubojica
i svih sluga Zloga
iz naroda moga.
Skini lažne maske
s lica moje zemlje Hrvatske
Nek' zablista svom ljepotom
i vjerom u Tebe Boga
naroda moga.

Osim Maranate, na Thompsonovom albumu bit će još devet pjesama, a jedna se zove "Bosna" kojom će "skrenuti pozornost na sve što se događa hrvatskom narodu u BiH koji je potpuno ostavljen od vladajućih u Hrvatskoj.

loading...