Bijesna majka napravila listu pravila za sve koji dolaze u 'babine', neka su izazvala zgražanje, a neka smijeh

Bebe

... ako ste prije toga imali virozu, prehladu ili neku drugu bolest, ni slučajno bebi ne dodirujte usta, ne ljubite je u usta, i ne fotkajte je s uporabom blica. A posebno te slike ne smijete stavljati na Facebook, Instagram ili neku drugu društvenu mrežu...
Ovo je samo dio od 13 strogih pravila britanske novopečene majke, namijenjenih svima koji su odlučili doći posjetiti njezino novorođenče.
Pravila su objavljena na britanskom portalu posvećenom roditeljstvu i odgoju djece, i izazvala su ogromnu pažnju, kod nekih smijeh, kod drugih zgražanje, ali kod nekih i opće prihvaćanje.
A među najintrigantnijim je ono da svatko tko bude nosio bebu, i to samo ukoliko je budna, jer se dok spava ne smije gnjaviti, mora poslije umornim roditeljima pomoći u kućanskim poslovima.
Pušačima je taj porok tijekom posjeta zabranjen, štoviše, jedno od pravila kaže i kako se prije držanja bebe moraju presvući, nasapunati i dobro oprati ruke.
U babine mogu doći isključivo pozvani gosti, koji prethodno moraju precizno najaviti termin dolaska. A ako beba zaspi tijekom druženja, moraju poštovati njen bioritam, biti tihi. I nadasve spremni da za vrijeme hranjenja odu u drugu prostoriju. Taj intimni trenutak dozvoljen je samo roditeljima.

Slobodna Dalmacija