BH Telecom je najpoželjniji poslodavac u 2011. godini

Prema podacima istraživanja provedenog među 6.669 ispitanika iz svih dijelova BiH, iza "BH Telecoma" slijede "Elektroprivreda BiH", "Violeta", M:tel, ASA grupacija, "Bosnalijek", "Coca-Cola", DM, "Konzum" i Raiffeisen banka.

U proizvodno-prodajnom sektoru najpoželjniji poslodavac je Tvornica duhana Sarajevo, a slijede "Mercator", "Mobil Media", "Orbico", "Sarajevski kiseljak" i "Phillip Morris BH".

U finansijsko-osiguravajućem sektoru najpoželjniji poslodavac je UniCredit banka, a slijede Sparkasse banka, BBI, Volksbank, Hypo Alpe Adria banka i NLB Tuzlanska banka.

U oblasti informatike i telekomunikacija najpoželjnija je kompanija "Authority Partners", nakon koje slijede "Lanaco", "Logosoft", "Microsoft BH", "HT Eronet" i "KimTec".

Za najpoželjniji medij izabrana jeTV kuća Al Jazeera Balkans, nakon koje slijedi list "Dnevni Avaz".

Projekat "Najpoželjniji poslodavac u BiH" pokrenut je 2007. godine kada je organizirano prvo istraživanje među građanima, a cilj projekta je promoviranje pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u BiH da bi se kompanije dodatno motivirale da unapređuju svoje odnose prema zaposlenima i da ponude još bolje uslove za rad, razvoj i edukaciju.

Generalni direktor portala "Posao.ba" Edin Mehić rekao je na svečanosti povodom objavljivanja rezultata istraživanja, da je ovaj portal od nastanka posredovao u zapošljavanju 9.000 ljudi.

Ističući da je "Posao.ba" najjača privatna baza podataka o poslodavcima na Balkanu, Mehić je rekao da su kroz njihovu bazu do sada prošli podaci o 10.000 poslodavaca i o 160.000 ljudi koji traže posao.