Beskorisne stvarčice za bebe: Kako najlakše uludo potrošiti novac

djevojcica

... vlasnika iako ih nikada neće koristiti, piše Index.hr.

Stvarčice za bebe tako su neodoljive, pa upravo ta industrija sve više cvjeta. Ako nećeš priuštiti vlastitom djetetu, kome ćeš? Upravo zbog te teorije sve više je na tržištu potpuno bespotrebnim stvarčica, iako su neke tu već godinama i uvijek pronalaze put do svog novog vlasnika iako ih nikada neće koristiti. Evo koji su najbeskorisniji proizvodi na koje ne biste trebali bacati novac.


1. Cipelice za novorođenčad
Sve dok beba ne prohoda kupovina cipelica je bacanje novca. Znamo da su neodoljive, ali radije čuvajte novce i kupite kvalitetne cipele kada će bebi trebati čvrsta i stabilna obuća, a do tada uživajte u čarapicama.

2. Video monitor
Klasični "baby-fon" sasvim je dovoljan za držati bebu koja spava u susjednoj sobi pod nadzorom. Ionako ćete kada ona spava imati 100 drugih stvari za napraviti, pa nećete sigurno stići sjediti pred monitorom i gledati u bebu kako spava. Uostalom, ako to želite, uvijek možete sjesti uz krevetić i uživati u pogledu.

3. Setovi posteljine
Kompleti posteljice za bebe često su i dvostruko skuplji od onih za vaš bračni krevet. Ako slušate savjete u sigurnosti bebe tijekom noći, neke dijelove nećete smjeti niti koristiti. Stoga savjetujemo da kupite jednobojne plahte i posteljinu i olakšate si uklanjanje mrlja i usklađivanje s ostatkom bebine sobe.

4. Deterdženti za bebe
Često su cijenom daleko iznad običnih deterdženata, a sasvim su bespotrebni. Koliko god nježno sredstvo bilo, ono ne bi trebalo dospjeti u doticaj s nježnom bebinom kožom. Koristite klasični deterdžent i dok je beba vrlo malena isperite rublje dva puta.

5. Stol za presvlačenje
Iako su prekrasni i savršeno bi se uklopili u sobu vaše bebe, razmišljajte unaprijed. Cijene su često paprene, a stol kada beba prestane nositi pelene beskoristan. Umjesto toga savjetujemo kupovinu komode čina visina vam odgovara za presvlačenje bebe, a u ladicama ćete uvijek moći čuvati bebine stvarčice.

6. Grijač bočica
Ako imate i najjeftinije kuhalo za vodu, zapravo imate i grijač bočica. Čak i ako nemate, usporedite cijene i bit će vam jasno što je isplativije.