Balerine Zrinjskog nastavljaju s odličnim rezultatima

ŠPK Zrinjski, balerina, balerine

Kvalifikacijski turniri održavaju se po cijelom svijetu svake godine, počevši od turnira u Johannesburgu i Cape Townu, a nastavljaju se u Europi sve do velikog finala u Poreču, Hrvatska, na kojem sudjeluje više od 5000 najboljih plesača.
DanceStar World Tour održava se po pravilima i standardima Europske asocijacije za ples ESDU (European Dance Union), koja kao platforma obuhvaća plesne pedagoge, koreografe i plesače iz cijelog svijeta na raznim projektima.

Predstavnice Prve Baletske Škole bile su balerine Luna Leko i Sara Šarić te njihovi nastavnici, baletni pedagog Mirce Hurdubae te trenerica i koreografkinja Marijana Leventić.
U iznimno jakoj konkurenciji za istaknuti je s velikim ponosom sljedeće rezultate:
Klasični balet solo - Sara Šarić 1. mjesto
Klasični balet solo - Luna Leko 4. mjesto
Moderni balet solo - Sara Šarić 9. mjesto
Jazz dance solo - Luna Leko 4. mjesto.

Podsjećamo, Prva Baletna Škola u Mostaru potpisala je sporazum sa Športskim plesnim klubom Zrinjski, u kojem se odvija teorijska i praktična nastava klasičnog baleta, a učenici na kraju godine polaganjem završnog ispita stječu školsku svjedodžbu o završenom razredu. Osvojeni rezultati su dokaz upornosti, predanosti i ustrajnosti na pravilnom radu, volji i želji za daljnim napredovanjem, čemu će škola i dalje težiti.