Volkswagen: Posljedice skandala

volkswagen, volkswagen, Njemačka, povlačenje, VW, skandal, volkswagen, volkswagen, volkswagen, VW, Sueddeutsche Zeitung, volkswagen, volkswagen, volkswagen, volkswagen
Volkswagen je priopćio u srijedu da oko 3 milijuna automobila u Europi ima 1,6-litarske motore i potrebno im je zamijeniti hardvere, u jeku skandala s varanjem na testovima količine ispušnih plinova za dizelska vozila.

Najveći svjetski proizvođač automobila priznao je 18. rujna da je u dizelska vozila ugradio ilegalni softver kako bi zavarao američke nadzorne službe glede stvarne razine emisije ispušnih plinova., izazvavši time najveću poslovnu krizu u povijesti.

Volkswagen je rekao da će za veće i manje motore biti dovoljno popraviti softver ali za 1,6-litarske motore tehnologija također mora biti prilagođena.

Tvrtka dodaje kako namjerava da sva vozila budu popravljena do kraja 2016.

Matthias Mueller, od prošlog mjeseca novi direktor Volkswagena, rekao je u srijedu da će Volkswagen morati izdvojiti više od 6,5 milijarda eura , koliko je dosad dodijeljeno da pokrije troškove skandala s emisijom ispušnih plinova, ako padne prodaja automobila.

Hina