FOTO  Široki Brijeg središte Mercedesa u ovom dijelu Europe

Mercedes, Široki Brijeg
Skup je bio međunarodnog karaktera koji je okupio preko 2.000 posjetitelja i 400 automobila iz nekoliko zemalja. Posjetitelji su mogli uživati u oldtimerima, kao i u najnovijim linijama Mercedesa. Najstariji je bio Mercedes-Benz SSK iz 1929. godine u vlasništvu Senada Huseinija iz Sarajeva koje je drugu godinu zaredom na Meetingu u Širokom Brijegu.

"Došao sam na ovaj skup koji je jako bogat, ima mnogo ljudi, sudionika i posjetitelja. Jako mi je drago da smo se okupili i ove godine da se družimo" izjavio je medijima Huseini.

Među oldtimerima bio je i crveni Mercedes Ponton kojeg je Tito poklonio Džemalu Bijediću, a automobil je od propadanja spasio Širokobriježanin Nevenko Soldo. Svim vlasnicima starodobnih Mercedesa organizatori su uručili zahvalnice za sudjelovanje.

Drugi Mercedes Meeting Hercegovina svečano je otvorio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je istaknuo da će i ubuduće podržati ovaj projekt. Posjetiteljima se obratio i predsjednik Udruge Mercedes Fan Klub Hercegovina Petar Čerkez koji se zahvalio svima na podršci i dolasku te je poželio vozačima da mirno stignu svojim domovima na povratku iz Širokog Brijega.

Nakon velikog defilea automobila svih sudionika ulicama Širokog Brijega, po povratku na plato snimljena je milenijska fotografija u čijem snimanju su sudjelovali sami posjetitelji. Tijelima su formirali znak Mercedesa okruženi svojim limenim ljubimcima.

Nažalost, oko 17.00 sati pljusak se spustio na plato održavanja te su organizatori bili primorani otkazati pokaznu vježbu koju je trebao održati GSS Široki Brijeg i vatrogasci.

No, organizatori su bili uporni te su s prvim poboljšanjem vremena nastavili s programom izabravši najbolje automobile 2. Mercedes Meetinga Hercegovina i to u pet kategorija.

Tijekom cijelog dana je prikupljana humanitarna tombola čiji će cijeli iznos biti, kao i prošle godine, doniran Domu "Marija naša nada" iz Širokog Brijega koji skrbi za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju. Točan iznos novca prikupljen prodajom tombole organizatori će objaviti kroz sljedećih nekoliko dana kada će i svečano uručiti donaciju spomenutom Domu.

Posjetitelji su osvojili više do 20 nagrada na tomboli, a glavna nagrada su bile četiri Mercedes-Benz AMG felge 18".

Tijekom cijelog dana za odličnu atmosferu se brinuo službeno najbolji DJ u BiH - DJ KiX, a ni kiša nije spriječila Tamburaše s kamena da održe koncert pod velikim šatorima.

Generalni sponzor 2. Mercedes Meetinga Hercegovina je Auto Lijanovići d.o.o. Mostar.

Sve fotografije u GALERIJI