Rimac u samo tri tjedna rasprodao gotovo cijelu nakladu novog bolida: za sada ih je otišlo 150

Mate Rimac
Mate Rimac je prije samo tri tjedna na sajmu u Ženevi predstavio svoj 1.7 milijuna eura vrijedan C_Two, električni bolid te prema nekima najmoćniji sportski automobile na svijetu.

Čini se da je tržište ipak prepoznalo Rimčevu inovaciju pa je u nesto više od 20 dana rasprodana skoro cijela naklada spomenutog modela.

Naime, iz Rimac Automobila stigla je potvrda da je njihov drugi električni model, C_Two gotovo u potpunosti rasprodan. Navodi to britanski Autocar pozivajući se na riječi Kreše Ćorića, voditelja prodaje proizvođača iz Svete Nedelje.

Inače, prosječni kupac ovog električnog hiperautomobila na osnovnu cijenu od 1,7 milijuna eura plaća i oko pola milijuna eura za razne dodatne opcije.

Podsjetimo, Rimac C_Two raspolaže snagom od 1.914 KS i 2.300 Nm okretnog momenta uz koje do 100 km/h stiže za 1,9 sekundi, a s jednim punjenjem ima doseg do 650 kilometara. Na 100 km/h stiže za 1,97 sekundi, brže od ikojeg drugog automobila, a maksimalna brzina mu je 412 km/h, apsolutno najviše u električnoj konkurenciji. Pritom do 300 km/h stigne u 11,8 sekundi.