Provjerite koji su to automobili koji previše troše

...Mazda 3, Hyundai (Veloster, Accent i Elantra), Kia Rio, Chevrolet (Sonic i Cruze Eco), Ford (Fiesta SFE i Focus SFE), te Honda Civic HF, čak je devet malih vozila koja troše puno više od prosjeka.

Mazda 3 Grand Tourning

Mazda 3 dolazi s 2,0 Skyactiv-G motorom, koji troši čak 11,8 litara na 100 kilometara u gradu i 8,4 litara na otvorenoj cesti. U ponudi je verzija ovog vozila s 2,5-litrenim motorom, ali osim što će za ovog 'sportaša' ljudi više platiti, problem predstavlja i 'nabrijana' potrošnja - gotovo 20 litara na 100 kilometara.

Scion xB

Scion xB možda izgleda kao ekonomičan automobil, ali prava je istina da to nije tako. Pokreće ga 2,4-litreni četverocilindrični motor snage 158 KS, koji u gradu troši čak 10,7 litara na 100 kilometara, dok na otvorenoj cesti troši 8,4 litara.

Zanimljivo, izvorni Scion u gradu je trošio 7,8 litara na 100 kilometra te 6,9 litara na otvorenoj cesti, a maksimalna snaga motora bila je 108 KS.

Volkswagen Beetle 2,5 automatic

Ovaj Volkswagen pokreće 2,5-litreni petocilindirčni motor, koji ima maksimalnu snagu od 170 KS, a troši čak 9,3 litara na 100 kilometara u vožnji gradom i čak 12,3 litara na otvorenoj cesti.

Rješenje se dobiva ako se odlučite za model sa šestostupanjskim mjenjačem jer onda troši 9,4 litara na 100 kilometara u vožnji gradom i 7,6 litara na otvorenoj cesti.

Mitsubishi Lancer SE

Mitsubishi Lancer SE koristi 2,4-litarski četverocilindrični motor, a za vožnju u gradu potrebno je čak 9,3 litara na 100 kilometara, dok na otvorenoj cesti troši 8,1 litara. Zanimljivost je da će potrošnja biti manja ako se odlučite za model s pogonom na sva četiri kotača.

Suzuki SX4 Crossover

Teško je shvatiti zašto Suzuki SX4 guta toliko goriva, prije svega zbog činjenice što ima pogon na sva četiri kotača i nije pretežak. Ipak, 2,0-litreni četverocilindrični motor na otvorenoj cesti troši 8,1 litara na 100 kilometara, dok u gradu troši oko 10,2 litara.

Možda će neki reći da je za to kriv pogon na sva četiri kotača, ali potpuno nova Subaru Impreza Sport limuzina, koja također ima pogon na sva četiri kotača troši 6,5 litara na 100 kilometara na otvorenoj cesti.

Nissan Sentra

Nissan Sentra s ručnim mjenjačem troši 9,8 litara na 100 kilometara u gradu i 7,6 litara na otvorenoj cesti, ali zanimljivo da takvu potrošnju ima i većina Nissana.

Kupcima sportske verzije ovog modela još je gore. 2,5-litreni četverocilindrični motor troši čak 7,8 litara na 100 kilometara na otvorenoj cesti, dok je u vožnji gradom neznatno veća potrošnja.

Buick Verano

Verano ima 2,4-litarski četverocilindrični motor snage 180 KS, a rezultat toga je potrošnja od 11,2 litara na 100 kilometara u gradu i 7,3 litara na otvorenoj cesti, što je neznatno manje nego što troše neke limuzine srednje veličine kao što je Toyota Camry.

Mini Cooper S i Fiat 500

Izbor dva automobila koji troše 6,9 litara na 100 kilometara na otvorenoj cesti može biti čudan, ali dva su razloga. Ovi automobili za pokretanje koriste premium gorivo koje je skuplje nego obično, a drugi razlog je taj što se njihove brojke podudaraju s automobilima sličnima ili malo većima od njih.

Komentar.hr