FOTO/VIDEO  Procurile prve fotografije novih Smartova ForTwo i ForFour

automobili, Smart ForTwo, Smart ForFour
Automobili su dizajnerski evoluirali u svakom pogledu, a karoserija im je kao i do sada lakirana u dvije boje, modeli na fotografijama imaju i crne felge od lake legure zbog boljeg vizualnog efekta.

Novi Smart izgleda prepoznatljivo, iako se radi o potpuno novom dizajnu, a ne laganom ''zatezanju'' bora.

Tako je na prednjoj strani vidljiva potpuno nova rešetka, sa novim većim svjetlima, a prednja hauba je duža i blaže položena u odnosu na prethodni model. Stražnja strana je također dobila novi odbojnik i nova svjetla koja su sada ''četvrtasta'' sa zaobljenim rubovima.

Interijer je također temeljito izmijenjen, te Smart više nema ''spartansku'' unutrašnjost zbog ćega je možda gubio jedan dio zahtjevnijih kupaca. Izmjena je toliko puno da je potrebno krenuti redom. Prije svega tu je novi volan koji na sebi nosi sve prekidače za upravljanje svim elektroničkim uređajima.

Također u vozilo je napokon ugrađena normalna instrumentna ploča koja sada vozaču pruža sve potrebne informacije poput ostalih automobila. Novost je u središnjoj konzoli ugrađen infotaiment uređaj sa radijem, te ostalim komandama, poput onih za upravljanje klimatizacijskim uređajem i sl.

Jedna od velikih novosti je i ta da je novi Smart dobio klasičan ručni mjenjač što se može vidjeti po broju papučica, te je središnji dio bolje i ljepše dizajniran, a ručica mjenjača djeluje dobro pozicionirana. U središnjoj konzoli ispred ručice mjenjača uvršten je prostor za čaše.

O motorizaciji i ostalim tehničkim detaljima nema još nikakvih informacija pa ćemo ipak trebati pričekati i službeno predstavljanje novih modela.

Sve u svemu dizajneri su si ovog puta dali izrazito velikog truda, te su istinski se potrudili proizvesti malo gradsko, ali i funkcionalno vozilo za svakidašnje korištenje u gradskim gužvama.

Novi dizajn će zasigurno podijeliti javnost, te će neki reći kako je Smart izgubio onaj svoj prepoznatljiv šarm do će se neki zaljubiti u novi automobilčić na prvi pogled.