Porsche obnovio i Panameru Diesel

Porscheovi modeli, Porsche, 3.0 V6 motor, osam-stupanjski automatik, Nova Panamera dizel, Njemačka
Kada je predstavljena njena inačica pokretana dizelskim motorom bilo je onih koji su se zgražali govoreći kako je nestao Porsche kakvog volimo. Panamera dizelaš istima je prodajnim rezultatima pokazala kako su potpuno promašili. Obnovljenu Panameru već smo vidjeli, no ne i u dizelskoj varijanti koja će se premijerno pojaviti u Frankfurtu...

Jedan od noviteta koji stiže na ovogodišnji Frankfurt obnovljena je Panamera dizel. Model pokretan 3.0-litrenim V6 dizelašem ondje će se pojaviti s 50 KS i 100 Nm okretnog momenta više. 300 KS i 650 Nm okretnog momenta koji se na stražnje kotače šalju preko osam-stupanjskog automatika. Snažniji motor rezultirao je i većim ubrzanjem, maksimalnom brzinom, ali i manjom potrošnjom goriva. Dok do stotke ovako motorizirana Panamera sada dolazi za 6 s uz maksimalnu brzinu od 259 km/h ona sada troši 6.4 litre i u atmosferu ispušta 169 g CO2/km.

Nova Panamera dizel u prodaju kreće u siječnju sljedeće godine i to po cijeni od 640.000 kn koliko će ju Porsche cijeniti u Njemačkoj.

 

Izvor: automotoportal.hr