Nakon dolaska u Njemačku šest mjeseci mogu koristiti bh. vozačku dozvolu

vozačka dozvola
Ipak, nije precizirano kada bi se točno trebalo dogoditi.

Večernji list kontaktirao je tuzlansku agenciju za posredovanje pri zapošljavanju u Njemačkoj "Hertz", gdje su nam rekli kakva je sada situacija vezana uz vozačku dozvolu u, za građane BiH, obećanoj zemlji.

Priznavanje dozvole

- Što se tiče bh. vozačke dozvole u Njemačkoj, postupak je da se u prvih šest mjeseci može voziti s vozačkom dozvolom iz BiH. Nakon toga mora se prijaviti i odraditi određena procedura da se dobije vozačka dozvola Njemačke i nakon tog razdoblja mora se prijeći na njemačke pločice, govore nam u toj agenciji.

Ljudi se raduju činjenici da će od ove godine vozačka dozvola iz BiH biti priznata za sve kategorije osim za poljoprivredne strojeve, a proces se može očekivati u prvim mjesecima 2017. godine. Prema nekim izračunima, svaki građanin će zbog toga uštedjeti blizu dvije tisuće maraka. Odluka se, prema pisanju Tanjuga, odnosi na sve one koji imaju prebivalište u Njemačkoj dulje od šest mjeseci.

Osim BiH, države koje su omogućile izravnu zamjenu vozačkih dozvola su i Francuska, Mađarska, Bugarska, Rumunjska, Crna Gora, Hrvatska, Srbija, Češka, Poljska, Slovačka, Cipar i Turska. S druge strane, sporazum je potpisan i sa Švicarskom, Španjolskom, Italijom, Makedonijom i Albanijom.