FOTO  Najbrži automobili regije utrkivali se u Mostaru, zvijezda BMW s tisuću konjskih snaga

Old Scholl Street Race Mostar
Tradicionalni Old Scholl Street Race Mostar, utrke ubrzanja na 402 metra, privukao je publiku i ponudio pregršt zabave za sve ljubitelje automobila.

Oktanski spektakl u Mostaru organizira AMK Extreme, a jedan od organizatora Joško Ambruž, s ponosom kaže kako je ovo najjača ovakva utrka u BiH sa 127 prijavljenih automobila.

"Drugog dana imamo najbolje od najboljih što ove utrke nude u regiji. Natjecali su se i jučer i nacionalnim konkurencijama, a danas ćemo saznati ko je najbolji u regiji", kazao je Ambruž.

Sve se boduje po pravilima Svjetske automobilističke federacije (FIA), a u konkurenciji su najbrži automobili iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

"Prvo su na redu natjecanja po pogonima, zadnji pogon, prednji pogon, dizeli bez obzira na pogon i pogon na sva četiri točka. Onda slijedi super finale po dva najbrža auta iz svih klasa", pojasnio je najavivši i "sekundaše" gdje će se posebno čekati utrka dva automobila s vremenima od devet sekundi.

Organizira se i natjecanje za najljepši automobil, revija old timera...

"Imamo tu Corsu od tisuću konja, Jankovićev BMW od tisuću konja, poznati Tomislav Kreševac... Najjača auta regije", zaključio je Ambruž.

klix.ba