Je li ovo početak revolucije u automobilskoj industriji? Najavljeno ograničenje brzine u automobilma!

 Je li ovo početak revolucije u automobilskoj industriji? Najavljeno ograničenje brzine u automobilma!
Švedski proizvođač automobila Volvo najavio je ugradnju ograničivača brzine u svim novim vozilima na 180 kilometara na sat u sklopu zacrtanog plana o suzbijanju slučajeva smrtnog stradanja putnika u njihovim vozilima do 2020. godine.

Iz središta tvrtke su rekli kako će taj limit sprječavati automobile da idu brže od 180 kilometara na sat. Također, razmatraju i drugu tehnologiju koja bi mogla strože ograničavati brzinu vožnje u neposrednoj blizini škola i bolnica.

Većina automobila može voziti brže od 240 kilometara na sat, a neki proizvođači preferiraju čak i one automobile koji mogu postizati veće brzine.

Volvo je postavio cilj od nula smrtnih slučajeva ili ozbiljnih ozljeda u njihovim novim automobilima do 2020. godine. Međutim, u priopćenju objavljenom u ponedjeljak navodi se da, bez obzira na to koje sigurnosne značajke ugrađuju u automobile, također se vozači trebaju ponašati odgovorno.

"Iako ograničenje brzine nije lijek za sve, vrijedi to učiniti čak ako možemo spasiti samo jedan život", kazali su iz središta tvrtke.

Ova pravila još nisu finalizirana i neće se primjenjivati izvan Europske unije, piše CNN Buisness.

vijesti.hr