Imoćanin napravio futuristički elektromobil i dao mu naziv ‘EMmobile‘

Imoćanin napravio futuristički elektromobil i dao mu naziv ‘EMmobile‘
Mario je nagrađivani inovator iz Runovića koji je napravio futuristički elektromobil i dao mu naziv ‘EMmobile‘, poseban je po tome što se napaja bez priključka na električnu energiju i bez prirodnih izvora.

Oavj 22-godišnjak inače je student elektrotehnike na dubrovačkom Pomorskom fakultetu, no kako je otkrio za medije, svaki vikend dolazi kući i radi na svojim projektima. Nikad vikend nije proveo u gradu, uživajući u noćnom životu kao većina njegovih vršnjaka, već većinu slobodnog vremena provodi radeći na svojim inovacijama.

O Mariju je u više navrata pisala i ‘Slobodna', kao i brojni drugi domaći mediji, a posjetili smo ga i u njegovim Runovićima, kako bismo saznali više detalja o njegovom nagrađivanom vozilu.

Osim tehničkih detalja o svom futurističkom dvosjedu, otkrio nam je tada i kako vidi svoju budućnost:
- Dalje me čeka završetak studiranja, usavršavanje prototipa, a onda poslije toga povratak u Runoviće. Ma nema nigdje vani ić, svi biže iz Imotske krajine. Ja bogme ne idem nigdi.

U Runovićima je život, ovaj kraj ima potencijal, pogledaj ovaj zrak i prirodu, jednom se živi, i treba uživat. A ja ću to napravit u mom kraju. Jedino tu sebe vidim - kazao nam je tada Mario, a njegovi Imoćani sada su pokazali koliko cijene ovog mladog čovjeka zaljubljenog u inovacije i svoj rodni kraj.

abcportal.info