Deset pravila za duži vijek automobila: Ne pokrećite vozilo odmah po paljenju motora, ne vozite brzo…

1. Mijenjajte ulje
Motorno ulje apsorbira vlagu i mnoge nečistoće od ostataka sagorijevanja, kao i metalnih strugotina. Zato se promjena ovoga ulja mora obavljati u razdobljima koje je propisao proizvođač i to se mora poštovati. Također, osim ove zamjene, točno je propisano i koje motorno ulje treba da sipate u svoj motor. U suprotnom, riskirate ozbiljan kvar.

2. Redovni servis
Ukoliko preskačete ili previše prolongirate posjetu servisu, riskirate da ne primijetite neki kvar na vrijeme. U servisu se osim standardnih zamjena tekućine i kaiševa, koje su od krucijalne važnosti, provjerava i opće stanje automobila pa se na vrijeme mogu uočiti oštećenja čija popravka u ranoj fazi ne mora biti skupa niti zahtjevna.

3. Vožnja sa hladnim motorom
Bilo da je zima ili ljeto, znajte da komponente motora i mjenjača nejednakom brzinom dostižu radnu temperaturu. Također, ulju treba neko vrijeme da krene potpuno da podmazuje sve komponente. Zato je preporuka da se prvih 10 kilometara vožnje ne prelazi preko 2.500 okretaja u minuti.

4. Ohladite turbinu
Ako vaš motor ima turbinu, posebnu pozornost treba obratiti na njeno hlađenje. Naime, ako ste tijekom vožnje forsirali motor i vozili u visokim obrtajima, prije gašenja pustite da motor još minut-dva radi u praznom hodu.

5. Izbjegnite hladan start
Većina motora se prilično iscrpljuje tijekom prvih nekoliko kliometara nakon što ih startujemo. Trenje i visoke temperature čine svoje pa je motor takoreći pod stresom. Stoga, ukoliko ste u mogućnosti, izbjegavajte kratke relacije i pokretanje vozila odmah nakon starovanja hladnog motora.

6. Izbjegavajte prebrzu vožnju
Vozači koji prelaze velike kilometraže znaju koliko brza vožnja troši motor, odnosno čitavu mehaniku automobila. Bez obzira na to što vodite računa i postupno postižete određenu brzinu, znajte da ukoliko redovito vozite brzo, interval zamjene ulja treba biti kraći.

7. Pravilna ventilacija
Često se među vozačima može čuti pravilo da je garažiran automobil bolji od onog koji stoji vani. Međutim, treba znati da garaža teba da bude valjano provjetrena kako bi se automobil brže osušio od kiše ili snijega. Na taj način sprječava se pojava ili širenje korozije.

8. Redovito čišćenje
Ovdje ne mislimo samo na povremeno prolaženje kroz auto-praonicu. Detaljno čišćenje podrazumijeva pranje vrata, poklopca motora, kotača i njihovih sklopova, kao i podvozja. Ovo su prava mjesta na kojima se krije prljavština i rđa, a ne krov, prozori i ostale ravne površine vozila koja se najčešće čiste.

9. Zaštita od rđe / korozije
O ozbiljnoj zaštiti od korozije ne treba misliti samo vlasnici starijih automobilia ili oldtajmera. Naprotiv, ovu nezgodnu pojavu treba preduprijediti. To ćete postioći jedino ukoliko redovito voskirate automobil, a na podovzje nanosite posebne kemijske zaštite, posebice tijekom zimskih mjeseci kad su na ulicama snijeg i industrijska so.

10. Čuvajte ovjes i gume
Ko često "prelijeće" preko rupa, ivičnjaka i ležećih policajaca znatno brže i ozbiljnije oštećuje ne samo pneumatike, već i oslanjanje. Ovo može biti opsano ukoliko se ošteti unutarnja guma, a takvo oštećenje se ne vidi uobičajenim pregledom guma.

Smedia