FOTO/VIDEO   BMW serije 2 Gran Tourer

BMW obitelj, BMW serije 2 Gran Tourer , grad Zadar
Vodeći svjetski proizvođač premium vozila, BMW Grupa, izabrala je Hrvatsku za svjetsku medijsku premijeru svog novog modela BMW serije 2 Gran Tourer. Domaćin svjetske premijere bit će grad Zadar, u koji BMW Grupa od 16. do 30. travnja dovodi više od 300 najznačajnijih svjetskih novinara. Bit će to prva svjetska medijska premijera i predstavljanje neke premium automobilske marke u Hrvatskoj.

Interes svjetskih medija za predstavljanje svakog novog modela BMW-a vrlo je velik, pa će svjetska medijska premijera BMW serije 2 Gran Tourera sigurno biti ujedno i jedan od najvažnijih ovogodišnjih promotivnih događanja za Hrvatsku i hrvatski turizam. Očekuje se da će više od 300 novinara sliku iz Zadra prenijeti u najmanje 35 zemalja svijeta.

- BMW je izabrao Zadar za ovu svjetsku premijeru prije svega zato što je to prekrasan grad, ali i zbog dobre infrastrukture, odličnih cesta i hotela, kao i zbog otvorenih i gostoljubivih ljudi. Vjerujemo da će ova svjetska premijera, s obzirom na broj i važnost medija, značajno pridonijeti ne samo promociji ovog novog modela već i dodatnoj afirmaciji Hrvatske i Zadra kao destinacije koja svojim sadržajima privlači i najuglednije goste. Ponosni smo što kao generalni zastupnik BMW-a za Hrvatsku sudjelujemo u ovom događanju, istaknuo je Franjo Tomić, predsjednik Uprave Tomić & Co.

Sama promocija trajat će dva tjedna, počevši od 16. travnja i obuhvatit će tri lokacije na Poluotoku te posebno za tu svrhu izgrađen ponton u uvali Jazine.

BMW serije 2 Gran Tourer prvo je premium vozilo kompakt klase, koje može imati i do sedam sjedala. Sa sklopivom zadnjom klupom koja pruža dovoljno mjesta za tri dječja sjedišta, Gran Tourer na jedinstven način kombinira prostranost, fleksibilnost i sigurnost s elegancijom, dinamičnošću i učinkovitošću. Proizvodnja je počela u ožujku u njemačkom Regensburgu. Kupci mogu birati između dva benzinska i tri dizelska motora, a na raspolaganju je i model s pogonom na četiri kotača. Početak prodaje očekuje se u lipnju ove godine.