Automobilski div Toyota i dalje broj 1 na svjetskoj razini

automobili,  auto proizvođač

Iako je Toyota izgubila poziciju najvećeg auto proizvođača nema sumnje kako je Toyota i dalje broj 1 ako se pita Google.

Prema podacima koje je prikupio britanski Quickco iz čak 193 države Toyota je najčešće pretraživana auto marka na Googleu, vjerovali ili ne, u čak 74 države svijeta. Japanski proizvođač je bio apsolutni broj 1 u zemljama kao što su SAD, Kina, Australija, ali i većini afričkih zemalja.

Na drugom mjestu je BMW, koji je pobijedu odnio u 51 državi, a većina uključuje europske zemlje i dakako Njemačku. I ne samo to, BMW je pobijedio i u Japanu i Koreji, zemljama s jakim auto kompanijama.

Pomalo iznenađujuće, treći je Hyundai, korejski gigant, koji se između ostalog pokazao popularan u Rusiji, Indiji i još 15 zemalja. Ponosni mogu biti i u Hondi s pobjedama u nekoliko velikih zemalja poput Brazila i Kanade. Očekivano, Fiat i Volvo su najbolje prošli u matičnim zemljama.

A ako se pitate gdje je Volkswagen reći ćemo kako je najveći svjetski proizvođač automobila najpopularniji auto pojam u Španjolskoj, Rumunjskoj, Bjelorusiji, Estoniji, Andori, Urugvaju i Zelenortskim Otocima.

 Kartu u većoj rezoluciji možete vidjeti ovdje.