Angelina Jolie predavat će na uglednom fakultetu u Londonu

angelina jolie
Jolie Pitt se pridružila Centru za žene, mir i sigurnost koji djeluje u sklopu ugledne Londons School of Economics gdje će, kao izvanredna profesorica, sudjelovati u izvedbi novog magistarskog programa koji kreće od ove jeseni. Jolie će na spomenutom fakultetu održavati gostujuća predavanja i sudjelovati u radionicama.

"Osnivanje ovakvog magistarskog programa jako me ohrabruje", rekla je. "Nadam se da će i druge akademske institucije slijediti ovaj primjer jer je važno da što više raspravljamo o proširenju ženskih prava i dokinemo zločine i nepravde koje nesrazmjerno muče žene, kao što su seksulano nasilje u konfliktnim situacijama."

U služenom priopćenu LSE-a nisu navedeni detalji o tome što će i na koji način predavati popularna glumica i redateljica, ali su naveli nekoliko kolegija koji će se odvijati u sklopu programa, od kojih su neki "Žene, mir i sigurnost", "Rod i militarizacija" i "Rod i ljudska prava". Studenti će morati provoditi istraživanja o prevenciji seksualnog nasilja u konfliktnim situacijama, ali i o ženama, miru i sigurnosti.

Kad su je 2001. godine imenovali ambasadoricom UNHCR-a, Jolie je izjavila da se želi angažirati jer je nemoguće ignorirati činjenicu da diljem svijeta milijuni ljudi pate. "Najiskrenije želim pomoći", rekla je. "Ne vjerujem da se osjećam drugačije od drugih. Mislim da svi želimo pravdu i jednakost i priliku za smislen život."

Izvor: New York Times