Alkoholni rekorder: 'Nisam puno popio, možda dvije litre rakije i pive'

hercegovački vicevi, prometni policajac, piće, pijani vozač, dug, BIH, alkohol, rekorder, policija, pijani vozači, droga, Grude, Policijski dužnosnici, alhotest, alkohol, alkoholizirani vozač, policij, Policijski dužnosnici, Ljubuški, kontrola, Ljubuški, Policijski dužnosnici, MUP ZHŽ, Ljubuški, MUP ŽZH, akcija, radar, radarska kontrola, Policijski dužnosnici, alkotest, alkohol, alkoholizirani vozač, alkoholna pića, koncentracija alkohola, alkoholizam, uhićenje, policija, Posušje, alkotest, MUP ŽZH, policija, alko test, alkohol, BIH, vožnja, kazne, konzumiranje alkohola , sigurnost u prometu, prometne nezgode, lakša prometna nesreca, goražde, pijan
...je Lajoš Farkaš (50) iz Jagodnjaka, kojeg zovu Brca.

Njemu je policija u četvrtak izmjerila 5,32 promila alkohola u krvi. I dalje mu, kaže, nije jasno zašto se policija baš njega dohvatila i zašto mu nisu dopustili vožnju biciklom.

- Ma, ništa mi nije bilo, kao što se ni sada ne osjećam nimalo mamurno. Ne mogu reći ni da sam nešto puno popio, ne znam kako sam mogao toliko puno napuhati - čudio se i rekao da je pio samo rakiju i pivo.

No da mu to nije bilo najgore pijanstvo, jer je znao popiti i puno više nego toga dana. Nabrojio je što je popio ovoga četvrtka. "Pola litre rakije, ma ne... bila je litra, ako ne i dvije litre. Ali, to je bilo za cijeli dan. I bilo je desetak piva".

Kaže, bio je na svinjokolji od ranih jutarnjih sati i kaže je tada normalno piti rakiju kako bi "ostao skoncentriran na posao".

- Poslije svinjokolje sam sjeo na bicikl i otišao u kafić Jagoda u središtu sela. Tamo sam još popio nekoliko pića. Nisam ni počeo pedalirati, kad eto ti policije. Ne mogu se na njih požaliti. Pružili su mi krevet da se naspavam i otrijeznim i još su mi rekli da će mi stići kazna, neki veliki novac ću morati platiti zbog moje opuštenosti - ispričao nam je.

U policiji kažu da je Brca njihov stari poznanik te da su ga već puno puta zaustavili i evidentirali "za više istovrsnih prekršaja". Zbog rekordnog pijanstva morat će platiti kaznu od 500 kuna, doznajemo, jer je imao više od 0,5 promila alkohola u krvi.

24sata.hr