Ako ti dođe volja za rad. Sjedni - proći će te!

karijera, zanimljivosti, posao, posao, kriza, posao, diskriminacija žena, nezaposlenost, pušenje, posao, posao, karijera, ponašanje, facwbook, chat, posao, karijera, posao, odmor, posao, zavod za zapošljavanje, posao, nezaposlenost, posao, poslodavac, karijera, društvene mreže, ponedjeljak, posao, jet lag, zaposlenje, posao, karijera, navike, godine, vrijeme, jesen, stres, radno mjesto, žene, stres, posao, stres, Uzroci, internet, psihoza, Facebook socijalna mreža, posao, šefovi, navike, društvene mreže, stres, zdravlje, sreća, posao, stres, nova tehnologija, tehnologija, starenje, društvene mreže, mržnja, Facebook fenomen, Facebook, faceboook, facebook status, svg datoteke, računala, cyber kriminalci , posao, natječaj za posao, posao, psihološki pritisak, posao, sreća, Facebook, hakirana stranica, hakiranje, posao, otkaz
Jednom davno živio je sretan i vrijedan mrav koji je svaki dan dolazio rano ujutro prvi na posao. Cijeli radni dan bio je veseo i odlične volje i dok je radio pjevušio je vesele pjesmice. Bio je sretan dok je radio i njegovi rezultati su bili odlični. No, radio je bez usmjerenja, jer uopće nije imao nadređenog šefa...

Zato je gospodin stršljen, direktor firme, odlučio da takva situacija ne može potrajati i zaposlio je bubamaru koja je imala veliko iskustvo s upravljanjem. Prva briga bubamare bila je da organizira praćenje dolazaka i odlazaka mrava na posao i s posla. Uspostavila je u tu svrhu i sustav prijemnih i odlaznih dokumenata. Zbog povećanog obima posla oko papira su morali zaposliti tajnicu koja bi pripremala papire i izvještaje. Pauk, kojeg su za tu funkciju zaposlili, je odmah uspostavio sustav arhiviranja i postao je odgovoran i za preuzimanje telefonskih poziva.

U međuvremenu je sretni i vrijedni mrav samo radio, radio i radio. Direktor sršljen je bio oduševljen s izvještajima koje je dobivao od bubamare i uskoro je počeo zahtijevati usporedne studije sa grafikonima, pokazateljima i analizama trendova razvoja. Zbog povećanog obima posla bilo je nužno zaposliti hrčka koji bi bio direktna pomoć direktoru i kupili su mu odmah novi kompjuter s pisačem.

Veoma se je brzo sretni i vrijedni mrav počeo žaliti na svu tu papirnu vojsku s kojom se morao boriti. Direktor je odmah vidio da je potrebno najhitrije reagirati. Kreirao je novo radno mjesto šefa službe koji bi nadzirao sretnog i vrijednog mrava. Na novo radno mjesto je zaposlio cvrčka koji je odmah po svom dolasku zamijenio cjelokupni namještaj u svojoj kancelariji i na zahtjev dobio ergonomski oblikovanu stolicu i novi kompjuter sa ravnim LCD ekranom. Pošto je broj kompjutera narastao morao se kupiti i instalirati i mrežni server. Novi šef službe je shvatio da hitno treba pomoćnika (koji je usput bio njegov pomoćnik i u prethodnoj firmi) za pripremanje strateškog nacrta upravljanja i proračuna službe.

U pozadini cijele priče mrav je postajao sve manje sretan i sve manje produktivan. Šef cvrčak je oduševljeno zaključio da mora naručiti studiju o socijalnom raspoloženju i zadovoljstvu zaposlenih u poduzeću. Kada je direktor stršljen pogledao brojke i na osnovu njih shvatio da poduzeće, u kojoj je radio sretni i vrijedni mrav, nije više tako rentabilna kao prije, duboko se zamislio. Unajmio je najelitnijeg savjetodavca, gospođu sovu kojoj je rekao da izvrši potpunu dijagnostiku poduzeća i da predloži rješenja za poboljšanje rentabilnosti na način da poduzeće posluje kao prije. Gospođa sova je po tromjesečnom detaljnom analiziranju odnosa u poduzeću direktoru predala sljedeći izvještaj:

"U poduzeću je previše zaposlenih!"

Direktor stršljen je prihvatio stručnu analizu i odmah otpustio mrava.

frama-posusje.com