Ako budu pravili nerede, mogli bi završiti u groznim zatvorima

Brazil zatvor
... završiti u jednom od tamošnjih zatvora. Uslovi u njima mogu se uporediti s malo kojim zatvorom na svijetu, piše Telegraph.

Fifa je još ranije izdala savjet onima koji putuju na Svjetsko nogometno prvenstvo, o brazilskim zakonima koje bi mogli prekršiti i zbog toga završiti u jednom od ovih groznim mjesta.

U Brazilu se, primjerice, oštro kažnjava toples sunčanje za žene i vožnja pod utjecajem alkohola.

Giuseppe Bizzarri, talijanski fotograf koji je živio u Brazilu 20 godina, zabilježio je slike u nekoliko brazilskih zatvora. Fotografije unutrašnjosti brazilskih zatvora pokazuju desetke muškaraca naguranih u prljave ćelije dok čekaju suđenje.

"Mislim da svi znaju kako se grozno odnose prema zatvorenicima", rekao je Bizzarri.

Fotograf navodi kako jedna od najvećih kriminalnih skupina Sao Paula često svoje kriminalne radnje provodi iz zatvora,ali i te zatvore naziva ‘sveučilištima zločina'.

"Jedna od bolesti koja se tamo najviše prenosi je tuberkuloza. Ovi zatvorenici su uistinu brutalni i niko zdrave pameti ne bi želio ondje završiti", dodaje fotograf.

U posljednjih deset godina zatvorska populacija u Brazilu se udvostručila i sada iznosi oko pola milijuna zatvorenika. Mnogi od njih zatvoreni su na više od 100 godina.

Još 2012.brazilski ministar pravosuđa José Eduardo Cardozo rekao je kako ta zemlja ima srednjovjekovni zatvorski sistemv u kome se krše ljudska prava te ne dozvoljava osnovni element kazne, a to je reintegracija u društvo.

Stvari su se malo promijenile u ove dvije godine.