99 godina stara humanitarka dokazuje da dobrota nema granica!

haljine, starica, afrika, siromaštvo
Glavni cilj organizacija Little Dresses for Africa (Haljinice za Afriku) jest osigurati djevojčicama u siromašnima i ratom pogođenim zemljama iz Afrike da s vremena na vrijeme odjenu neki lijepi odjevni komad, zaborave na probleme i uživaju u životu poput svojih vršnjakinja diljem svijeta.

Lillian Weber je jedna od njihovih članica koja svakoga dana sašije jednu haljinu za dobrotvorne svrhe. Od 2011. sašila je oko 840 haljina, a iskreno se nada da će vrlo skoro doseći brojku od 1000 haljina.I to ne bi bilo ništa čudno da ova bakica dobra srca nema 99 godina.

"Organizacija Little Dresses for Africa dostavlja haljinice djevojčicama u siromašnim i ratom pogođenim zemljama u Africi i diljem svijeta."

Iako joj za šivanje haljine treba dan - sa šivanjem započinje rano ujutro, a završava nakon ručka i popodnevnog odmora - Lillian se potrudi da svaku haljinu dodatno personalizira, odnosno da prišije neki detalj na prednjicu odjevnog komada.

Lillian Weber je dio ženske grupe starije od 80 godina iz Iowe koje su odlučile pridonijeti boljitku svijeta na konkretan način - uz opipljivu pomoć. Gđa Weber se nada da će ju zdravlje poslužiti i da će nastaviti sa šivanjem i nakon sljedećeg svibnja kada će proslaviti 100-ti rođendan.

Izvor: zadovoljna.hr