9 trikova koji smanjuju bol tijekom depilacije

depilacija, Vosak, trake za depilaciju, tehnike, depilacija, tipovi, dlačice na licu, otklanjanje , depilacija, brašno, depilacija, pogreške, kuća, depilacija, krema za depilaciju

1. Mala površina kože

Ako depilirate noge, krenite s područjem oko gležnjeva, ako par krećete od ruku prvo obradite područje iznad zgloba šake. Manja površina olakšat će vam posao i detaljnije ukloniti dlačice, a bil će biti značajn manja.

2. Tableta protiv bolova

Oko pola sata prije odlaska na depilaciju popijte tabletu protiv bolova. Ona će značajno podići vaš prag boli i time vam pomoći da lakše prebrodite depilaciju.

3. Hladan oblog za kožu

Kockice leda zamotajte u najlon te u krpu. Krpom trljajte područje koje ćete depilirati dok ne osjetite da vam je koža lagano otupila na podražaje. Led će djelovati poput analgetika jer će utrnuti kožu i povisiti vaš prag boli.

4. Piling kože

Prije nego krenete s depilacijom napravite lagani piling kože. Na taj način ćete ukloniti mrtve stanice kože te omogućiti dlačici da lakše izađe, a time sebi olakšati posao i smanjiti bol tijekom depilacije.

5. Izbjegavajte preduge dlačice

Dlačice na tijelu duže od 6 do 7 milimetara prije depilacije trebali bi skratiti. Duga dlaka značajno će pojačati bol prilikom depilacije, a postoji opasnost od pucanja folikula zbog čega depilacija neće biti potpuno uspješna.

6. Recite zbogom britvici

Želite li tijelo depilirati voskom zaboravite na britvicu i budite dosljedni vosku. Brijanjem dlaka raste oštro zbog čega prva depilacija voskom možda neće biti toliko uspješna. No nakon što ste probili led, dlačice će rasti puno tanje i time vam olakšati daljnju depilaciju i smanjiti razinu boli.

7. Koristite obje ruke

Kako bi postupak depilacije bio što uspješniji i manje bolan, koristite obje ruke. Nakon što nanesete trakicu za depilaciju na kožu, jednom rukom zategnite kožu i držite je zategnutom, a drugom rukom povlačite trakicu s voskom.

8. Izbjegavajte one dane u mjesecu

Depilaciju ne bi trebali raditi tijekom te dva dana prije i nakon mjesečnice. U tom razdoblju prag boli je najniži zbog čega depilacija može biti prava muka.

9. Nakon depilacije

Kako bi spriječili iritacije na koži, 24 sata nakon depilacije izbjegavajte odlazak na sunce, aromatizirane losione ili one koje sadrže alkohol, usku odjeću.

Izvor: zadovoljna.hr