7 koristi sveprisutne vrećice koja uvijek završi u smeću

vrećice sa silika gelom, savjeti

1. Spasite mobitel koji je pao u vodu

Napunite posudu vrećicama sa silika-gelom i on će upiti svu vodu koja je ušla u mobitel. Neki tvrde da je ovaj način spašavanja mokrog mobitela čak 10 puta učinkovitiji nego kada se koristi riža.

2. Sačuvajte stare fotografije

U kutiju u kojoj držite stare fotografije stavite vrećice sa silika-gelom i on će spriječiti skupljanje vlage u kutiji koja može oštetiti vaše fotografije. Uspomene će na ovaj način trajati i trajati...

3. Zaštitite šminku

U neseser sa šminkom ubacite jednu, dvije vrećice sa silika-gelom koje će spriječiti pretjerano sušenje pudera i šminke na bazi pudera, zbog čega se ona teže nanosi.

4. Spriječite neugodne mirise u torbi s opremom za vježbanje

Silika-gel upit će vlagu koja se skupila u tenisicama i odjeći poslije tjelovježbe, što je posebno praktično uzevši u obzir da mnogi od nas nakon treninga ostave opremu u torbi ostatak dana, pa i duže. Bakterije obožavaju vlažne okoliše, pa ćete uklanjanjem vlage spriječiti njihovo nakupljanje, kao i to da oprema za vježbanje ima neugodan miris.

5. Održite ručnike mirišljavima

Nekoliko vrećica sa silika-gelom umetnite među složene ručnike. Vlaga i čudan miris koji dolazi s njom tako će iz ručnika u potpunosti nestati, a vaša kupaonica mirisat će samo po osvježivaču zraka i omekšivaču za veš.

6. Održavajte vjetrobran čistim

Nekoliko vrećica sa silika-gelom stavite na kontrolnu ploču automobila što će spriječiti nakupljanje vlage i kondenzaciju s unutarnje strane vjetrobrana. Zimi će vrećice silika-gela također spiječiti smrzavanje s unutarnje strane. Silika-gelu možda će trebati nekoliko dana da postane potpuno učinkovit, stoga budite strpljivi.

7. Održavajte nakit čistim i sjajnim

U doticaju s vlagom srebro tamni i gubi boju. Nekoliko vrećica sa silika-gelom u vašoj kutijici s nakitom znatno će usporiti taj proces.

Dodatni savjet: Vrećice sa silika-gelom koje još ne upotrebljavate držite u spremnicima koji ne propuštaju zrak.

Izvor: zadovoljan.hr