5. Međunarodna likovna kolonija u Borovici

likovna kolonija, borovica
I ovogodišnje događaje, podržati će slikari, kipari i grafičari iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Zaštitni znak ove kolonije je Kraljevski grad Bobovac. Kolonijom se izražava želja otvaranja diskursa o zaštiti krajobraza i prirodnih ljepota ove regije, koja se oslanja na zaštićeno područje nacionalnog spomenika tvrđave Bobovac, a skupovima sudionika učiniti mjestom u kojem će umjetnost svojim djelovanjem pomoći valorizaciji i revitalizaciji ovih povijesno kulturnih prostora.
Kao i prethodnih saziva, očekuje se raznolik i bogat program koji će pratiti slikarsku radionicu na otvorenom, uz gostovanje glazbenika, pjesnika, književnika, povjesničara i osoba iz kulturnog i javnog života u regiji. Glazbene večeri upotpunit će Vareški tamburaši u petak, „Fugato"-ansambl srednjevjekovne glazbe iz Zenice na tvrđavi Bobovac u subotu, te „Merry i Harry", pop-rock sastav iz Sarajeva na završnoj večeri. Urednik i voditelj Art Colony Borovica je njen osnivač Stjepan Šimić Pepi, a sudjelovanje na koloniji su potvrdili Ante Tonči Alač, Desislava Anakieva, Nelisa Baždar, Ante Brkić, Iva Davidovič, Vesna Davidovič, Valentina Grubačević, Tomo Hrgota, Robert Kormoš, Megi Kunštek, Tatjana Mijatović, Stojan Milanov, Mario Parić, Tatjana Rukavina, Mišel Stojanović, Marija Stojić, Jerca Šantej, Ana Šimić, Dubravko Tokmačić, Vlado Vesselinov i Snježana Vlatković.

Domaćini iz UG "Naš dom Borovica" poručuju: Posjetite nas na kraljevskom gradu Bobovcu, izletištu kraljeva u čarobnoj Borovici i čudesnom Varešu!