FOTO  4 000 posjetitelja i 40 izlagača na prvom Međunarodnom sajmu sporta, fitnessa i zdravlja 'Adria FIT powered by Dukat FIT'

sajam

... zdravlja “Adria FIT powered by Dukat FIT”, prvi sajam ovakve vrste u BiH i regiji organiziran po uzoru na vodeće svjetske sajmove kao što su Body i Bodypower.  

Sajam je okupio renomirane proizvođače i trgovce sportskih i fitness brendova, vlasnike fitness centara i objekata kao i proizvođače zdrave hrane, gdje se ukupno predstavilo 40 izglača iz BiH i regije.

„Sa 3 000 prodatih ulaznica i više od 1 000 sponzorskih ulaznica možemo konstatovati da je 4 000 ljudi posjetilo Adria Fit u protekla dva dana. Zadovoljni smo odzivom posjetilaca, ali i prvim reakcijama izlagača i predavača, što nam je, kao organizatorima, važna ocjena", izjavio je Ivica Madžar, jedan od organizatora sajma „Adria FIT powered by Dukat FIT".

U okviru bogatog dvodnevnog programa organizirana je prva međunarodna konferencija o sportu, fitnessu i zdravlju, a posebna zvijezda sajma bio je Lazar Angelov najtraženiji fitness model i online trener današnjice, koji je posjetio i Dukat FIT štand i provjerio kakva atmosfera vlada među brojnim posjeteljima koji su učestvovali u zanimljivim fitness takmičenjima.

„Vježbe na parteru, vježbe sa vijačom i kettlebellom u kojem su parametri za pobjedu bili vrijeme i broj ponavljanja bile su odličan izazov za posjetitelje ali i učesnike sajma koji su se rado uključili u sva dešavanja koja smo im ponudili na štandu. Vladala je zaista sjajna atmosfera, a prema ocjenama mnogih bili smo i najposjećeniji štand sajma", izjavio je Admir Hadžić, profesor sporta i licencirani fitness trener sa više od 11 godina iskustva u fitnessu, koji je bio stručni animator na Dukat Fit štandu. Inače, kompanija Lactalis BH sa brendom Dukat FIT bila je ovogodišnji partner sajma.

„Adria Fit je jedno super iskustvo sa odličnim, pozitivnim ljudima. Kompetentni predavači i spoj edukatvinog i zabavnog je ono što obećava veliku perspektivu ovom sajmu u budućnosti", dodao je Hadžić.

Više fotografija pogledajte OVDJE.