Tri tipa proizvoda za čišćenje koje nepravilno koristimo u domovima

uporaba u kućanstvu, deterdžent, čišćenje, sredstva za čišćenje, gosti, pospremanje, kuća, čišćenje doma  , mjesta, čišćenje
1. Sprej za čišćenje staklenih površina

Perete li prozore i druge staklene površine u domu uz pomoć specijaliziranih sprejeva? Razmislite što se događa kad mlaz kemikalija uperite iz boce za raspršivanje prema konačnom cilju. Obično samo pogurate nečistoću s jednog mjesta na drugo. Umjesto toga nanesite tekućinu za pranje na papirni ručnik ili krpu pa onda pređite preko nečiste staklene površine.

2. Laštilo za drveni namještaj

Lijepo od vas ako želite održavati dom čistim, a komade drvenog namještaja ulaštenima. Ali budite umjereni s korištenjem ovakvih tipova proizvoda. Prečesto korištenje laštila, primjerice na bazi voska, stvorit će zaštitni sloj na vašem namještaju koji će dodatno privlačiti prašinu i druge nečistoće. Ograničite upotrebu na jednom mjesečno, a između dva laštenja prašinu obrišite krpom s mikrovlaknima.

3. Deterdžent za pranje rublja

Svaki tekući deterdžent za pranje rublja dolazi s preporučenim uputama za korištenje. Hoćete li upotrijebiti pola čepa tekućine za pranje, cijeli čep ili nešto između ovisi o vrsti odjeće, količini rublja i stupnju nečistoće. Ako pretjerujte s količinima deterdženta, zapravo onemogućavate perilicu da obavlja svoju dužnost. Budite umjereniji u toj procijeni i vaše će se rublje bolje oprati.

Izvor: zadovoljna.hr