3 prirodne vodice za usta koje će otjerati neugodne mirise

prirodna vodica , loš zadah, loš zadah, kako se riješiti, zadah, loš zadah

Vodica od cimeta

Cimet je jedan od najpopularnijih sastojaka vodica za usta i guma za žvakanje jer ima antibakterijska svojstva koja odlično djeluju na desni i zube, te osvježavaju dah.

Sastojci:

-2 dl tople vode
-2 limuna
-1 žličica cimeta
-1 ½ žlica meda
-1 žličica sode bikarbone

Priprema:

U toplu vodu dodajte med i miješajte na laganoj vatri dok se ne rastopi. Dodajte sodu bikarbonu, cimet i sok od 2 limuna. Sve dobro promiješajte i kada se sjedini, prelijte mješavinu u staklenu bočicu. Koristite ujutro nakon pranja zubi, oko 3 minute, pa ispljunite.

Vodica od klinčića

Klinčići imaju snažna antiseptička svojstva koja su vrlo korisna u uklanjanju lošeg zadaha.

Sastojci:

-2 ½ dl vode
-1 žlica klinčića

Priprema:

Klinčiće prelijte kipućom vodom pa poklopite i pustite da se potpuno ohladi. Nakon toga procijedite i premjestite u čistu bočicu. Vodicu sa ispiranje usta koristite ujutro poslije pranja zubiju ili tokom dana.

Vodica od mente i peršina

Peršin je odličan saveznik u borbi protiv lošeg zadaha. Sadrži klorofil koji ubija bakterije odgovorne za loš zadah. Jednako dobro djeluje i menta, koja u kombinaciji s peršinom učinkovito uklanja neugodne mirise.

Sastojci:

-čaj od mente
-2 žlice nasjeckanog peršina
-1 šalica vode

Priprema:

Skuhajte čaj od mente. Sve sastojke stavite u blender i miksajte 1-2 minute. Procijedite tekućinu pa ju premjestite u čistu bočicu. Koristite ujutro ili tokom dana.

Izvor: 20minuta.hr