23-godišnjakinju koja je prekinula ugovorene zaruke i potajno se udala za drugog, obitelj drogirala i zatočila

zlostavljanje, silovanje, uhićenje, zlostavljanje, žene, sigurna kuća, zlostavljanje, zatočenje, drogiranje, ljubomora, varanje, silovanje, zlostavljanje, bettina, zlostavljanje, prijetnje, tučnjava, zlostavljanje, ispovijest, zlostavljanje, silovanja, obitelj, silovanje, strah, zlostavaljanje, žene, Dan protiv nasilja nad ženama, nasilje nad ženama, Nasilje u obitelji, žene, crna kronika, pokušaj ubojstva, istražni zatvor,  nožem u prsa, Suosjećanje, nasilje nad ženama, za žene i muškarce, emocije, Split, maltretiranje, ljubomorni partner, obiteljsko nasilje, porast nasilja, seksualno uznemiravanje, psihičko i fizičko zlostavljanje, zlostavljanje
Kada su saznali da se udala bez da im je rekla i to za muškarca kojeg ne poznaju niti odobravaju, ljuti su bliski rođaci Naili Afsar prijetili smrću, napali je i zlostavljali, piše Daily Mail.

Sestra i majka dale su joj mliječni napitak "zaslađen" sedativom, kako bi je uspavale i odvele ju što dalje od novog supruga Afsara Saddiqua. Istovremeno, muški dio obitelji posjetio je Saddiqua, kojem su rekli da se njegova mladenka neće vratiti, a zatim mu i ukrali mobitel kako bi spriječili mlade supružnike da stupe u kontakt.

Čitava obitelj sada je suočena s nizom optužbi, a pred sudom su se našli Nailin 57-godišnji otac Mohammad Khan, njezin stariji brat, 34-godišnji Shamrez Khan, majka nesretne Naile Shamima Akhtar, kao i njezina sestra Saima Mahmood sa suprugom Zahidom.

Svi oni nijekali su optužbe za nezakonito lišavanje slobode, otmicu i drogiranje. Na ispitivanju u policiji rekli su kako su Naili htjeli pomoći u "rješavanju obiteljske situacije".

Željeli su da se 23-godišnjakinja uda za svog bratića koji živi u Danskoj, a s kojim se Naila zaručila u svibnju 2009., no kada je shvatila da nisu jedno za drugo, dva mjeseca poslije raskinula je zaruke, što je izazvalo bijes obitelji.

Pobjegla je od kuće i otišla živjeti kod prijatelja u Newcastle, misleći kako ju neće pronaći, a tamo je upoznala Saddiqua za kojeg se u obližnjoj džamiji udala u studenom 2009.

Htjela je u miru živjeti svoj život, no obitelj joj to nije dozvolila

Nadajući se da će riješiti nesuglasice sa svojim najbližima, svog je supruga odvela u obiteljski dom u Bradfordu da ga upozna s obitelji. Susret nije dobro prošao, a kada se par tjedana kasnije vratila u Bradford zbog proslave praznika, rođaci su joj počeli prijetiti i napadati je, želeći ju rastaviti od supruga i natjerati ju da se razvede, te da započne vezu sa prvotnim "odabranikom".

Naila nije popustila pod pritiskom, te je odlučila živjeti u Newcastleu za Saddiquom te prekinuti sve kontakte s obitelji. No, sredinom siječnja prošle godine dok je par ujutro ležao u krevetu, začulo se glasno lupanje na vrata i neprekidna zvonjava. U sobu je upao njezin stariji brat, dok su u dnevnom boravku bili svi osim oca.

Naila je pristala otići s obitelji u njihov dom, na noć dvije, sve se činilo u redu, a bez njenog znanja muški se dio obitelji vratio kod Saddiqua, kojem su prijetili, uzeli mu mobitel i Nailine stvari, zajedno s njezinom putovnicom.

Majka i sestra Nailu su drogirali, nakon čega su je otac i sestrin muž ubacili u auto. Jedino čega se ona sjeća je policija koja je kucala na prozor automobila. Policajci su primijetili kako mladoj ženi nije dobro, da se znoji i da djeluje drogirano te su je preveli u bolnicu. Par dana kasnije uhićena je čitava obitelj, a suđenje je u tijeku.