17. Mediteran Film Festival dobio pozivni znak: Radioamateri šalju Festival u svijet

Mediteran Film Festival, radio amateri, radio amateri
...17. Mediteran Film Festival koji se održava od 24. do 27. kolovoza u Širokom Brijegu. Na ovaj način se i Hercegovački radioamateri uključuju u promociju najznačajnijeg festivala u regiji. Za ovu prigodu će biti izrađena posebna QSL kartica 17. Mediteranski Filmski Festival sa pozivnim znakom E717MFF.

QSL kartica je potvrda održane veze i šalje se svakom sugovorniku s kojim se veza održi. Kartica pored navedenog služi i u svrhu promocije grada domaćina festivala, regije, prirodnog bogatstva i ljudi. Očekuje se da će se tijekom festivala održati nekoliko tisuća veza sa radioamaterima širom svijeta, te će isto toliko kartica biti odaslano na sve strane svijeta.

Radioamateri u svojim aktivnostima održavaju i uspostavljaju kontakte sa radioamaterima iz čitavog svijeta, te rade na razvoju tehničke kulture i surađuju sa službama za organiziranje, traganje i spašavanje.

Cilj ovogodišnje manifestacije je da se iskoristi komunikacijski potencijal koje radio amateri razvijaju te na taj način dodatno promovira Mediteran Film Festival, promocija i razvoj tehničke kulture, te potaknuti mlade na bavljenje radioamaterskim aktivnostima.