10 mjesta koja ste vjerojatno zaboravili očistiti - kao i većina

mjesta, čišćenje
. Stručnjaci za čišćenje kažu da je ovo 10 najčešćih mjesta koje se ne očiste ili ne posisaju:

1. Stražnja strana tepiha - prašina i prljavština skupljaju se i tamo.

2. Torbice - izvadite podstavu i istresite. Pamučne torbice možete oprati na nježnom programu i s nježnim tekućim deterdžentom, a kožne je najbolje tretirati posebnim sprejem za kožu, piše GoodHousekeeping.

3. Rolete - metalne rolete najlakše ćete očistiti s čarapom. Navucite je na ruku i namočite u vodi, u kojoj ste otopili višenamjensko sredstvo za čišćenje. Drvene škure čistite na isti način samo s puno manje vode.

4. Vrh frižidera - vjerojatno vam je prednja strana hladnjaka savršeno očišćena, ali njegov vrh kod većine ljudi ostane neočišćen jer je vam pogleda. No na njemu se vrlo lako skuplja masnoća i prašina pa se pokušajte sjetiti da očistiti i to kada prebrisavate frižider.

5. Kuhinjska spužvica - njih se preporučuje mijenjati svakih tjedan dana jer skupljaju u sebi jako puno bakterija. No ako im želite produžiti život svakako ih morate dezinficirati. stavite ih u vrlo razblaženu otopinu vode i izbjeljivača, a dodatno ih možete oprati i u perilici suđa na najvišoj temperaturi.

6. Četke usisavača i njihovi dodaci - nakupljenu prašinu i dlake potrebno je često čistiti kako bi vaš usisavač radio savršeno. Ako vam se nakupilo puno dlačica prerežite ih škaricama, a prašinu i ostatke na četki usisajte šipkom usisavača.

7. Partviš - najlakše ćete ih očistiti usisavačem ili ručno. Operite u toploj vodi s deterdžentom i pustite da se osuši.

8. Kante za smeće - njih bi trebalo čistiti redovito, pogotovo kante koje su u kući kako ne bi postale leglo mikroba. Možete to učiniti pod tušem ili jednostavnije pošpricati sredstvom za čišćenje ili izbjeljivačem, ostaviti na kratko, oprati i isprati.

9. Čaša za držanje četkica za zube - voda koja dugo stoji na jednom mjestu s vremenom će razviti gljivice. Zato se preporučuje i ove čaše čistiti zajedno s umivaonikom.

10. Kave aparat - kamenac se s vremenom nakupi u aparatu, a kako bi to riješili potrebno je u rezervoar staviti jednaku količinu vode i octa. Dodajte filter i pustite da otopina odradi svoje. Pustite da stoji 30 minuta. Završite program i pokrenite drugi samo s hladnom vodom kako bi sve isprala, donosi 24sata.hr.