FOTO  Zadarski vatrogasci donirali vatrogasno vozilo DVD-u Korita Bosansko Grahovo

bosansko grahovo, zadar
U Gradskoj vijećnici goste iz BiH primili su dogradonačelnik Zadra Ante Babić, pročelnik Ureda gradonačelnika Neven Klarin i savjetnik za branitelje Tihomir Bakarić. Na prijemu su također nazočili i predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar na čeu sa zapovjednikom Željkom Šošom.

Gosti iz Bosanskog Grahova predstavili su djelovanje Udruge za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Don Juraj Gospodnetić" iz koje je nastalo i Dobrovoljno vatrogasno društvo „Korita", te domaćine upoznali s brojnim aktivnostima Hrvata na području Bos. Grahova koje se provode kroz spomenutu udrugu i župu sv. Ilije proroka.

Izaslanstvo Hrvata iz Bos. Grahova sačinjavali su predsjednik Udruge „Don Juraj Gospodnetić" Krešimir Sarić, župnik don Davor Klečina, predjednik DVD-a Korita Ivica Ivanović, zapovjednik DVD-a Dražen Matošević, upravitelj Šumarije Grahovo Ivica Grgić i predstavnici braniteljskih udruga HVO-a iz Livna.

Nakon prijema svi su se uputili u prostorije JVP Zadar gdje je izvršena primopredaja namjenskog vatrogasnog vozila kojeg su zadarski vatrogasci darovali DVD-u Korita. Riječ je o odlično očuvanom polovnom navalnom vozilu marke „zastava" s cisternom zapremine 1800 l s ugrađenim vodenim topom i drugom opremom.

Druženje je potom nastavljeno u restoranu „Gastro" gdje se pridružio i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić.

Ovaj događaj rezultat je višegodišnje suradnje URV 84. gbo „Termiti" s udrugama HVO-a Livno i s Hrvatima Bos. Grahova, a posjet Zadru urodio je daljnjim dogovorima i aktivnostima koje će još više u bliskoj budućnosti povezati Zadar i Bos. Grahovo.

Zadarski vatrogasci među prvima su donirali vatrogasnu opremu DVD-u Korita nakon osnivanja društva prije nepune tri godine. Grahovski DVD ovom posljednjom vrijednom donacijom sada broji tri vatrogasna vozila u svome voznom parku. Prošle godine vozila su u Grahovo donirali DVD-ovi iz Kaštel Gomilice i Oprtlja u Istri.

(DVD Korita)