Udruga veterana Domovinskog rata HR-HB: Thompson se uvijek nesebično odazvao pozivima branitelja

Nakon objave pisma čitatelja Lea Pločkinića, na portalu index.hr koji je tvrdio da je u pokušaju organizacije koncerta za hrvatske branitelje odbijen od strane Marka Perkovića Thompsona i njegova menadžera jer, kako on tvrdi, "nisu ponudili dovoljno novca", reagirao je i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar, Petar Zelenika.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovani!

Obraćamo vam se povodom teksta koji ste objavili dana 21. siječnja 2013. na portalu www.index.hr pod nazivom „Thompson odbio pjevati za hrvatske branitelje jer organizatori nisu ponudili dovoljno novca", autora Lea Pločkinića.

Najprije, cijeneći portal(index.hr) kao objektivan, čudi nas kako je jedan ovakav neistinit tekst uopće mogao biti objavljen, a da netočne informacije navedene u tekstu, prije objave nisu prvotno provjerene. Naime, sam autor teksta, Leo Pločkinić, koji u tekstu govori u ime hrvatskih branitelja i navodi neistinite činjenice o organiziranju humanitarnog koncerta u ime branitelja invalida za potrebe Hrvata u BiH, nepoznat je braniteljskoj populaciji grada Mostara i šire. Njegovo ime se ne nalazi ni u registru branitelja, pa stoga kao takav ne može govoriti u ime hrvatskih branitelja niti imati saznanja o bilo kakvim činjenicama vezanim uz organiziranje bilo kakvog koncerta za hrvatske branitelje grada Mostara.

Što se tiče gospodina Marka Perkovića Thompsona i njegovog djela za hrvatske branitelje, od početka Domovinskog rata pa sve do danas, suvišno je govoriti. No, još jednom ćemo napomenuti kako se Thompson, na svaki poziv za gostovanje u našem gradu, koji je bio organiziran od strane braniteljskih udruga, bilo da su bili u pitanju humanitarni ciljevi ili podrška hrvatskim braniteljima grada Mostara povodom obilježavanja značajnih datuma, uvijek nesebično odazvao i uvijek bio rado viđen gost, te su mu kao takvom vrata našeg grada uvijek širom otvorena.

Stoga, radi očuvanja dostojanstva svih onih koji su dali i srce i dušu za svoju Domovinu, ovim putem vas, u ime branitelja i braniteljskih udruga grada Mostara molimo da ubuduće, prije objave nekog teksta, najprije provjerite pouzdanost osobe i informacije koje su vam dostavljene, i tek nakon toga objavite tekst.

Unaprijed zahvaljujemo!

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar
Udruga Zavjet Mostar
HVIDRA Mostar
Udruga obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Mostar

Predsjednik Udruge
brigadir Petar Zelenika"