U Hrvatskoj prešućena obljetnica utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne!

...(HR HB) koja je sredinom ovog tjedna (28. kolovoza) obilježena svečanom akademijom  u Mostaru. Većina Hrvata, a poglavito državni politički vrh, i dalje se ponaša kao da se to nikada nije dogodilo, piše hrsvijet.net

S druge pak strane, pojedini visoki politički dužnosnici relativno često posjećuju Republiku Srpsku, iako svi i te kako dobro znamo da je ona nastala na krvi, odnosno žrtvama velikog broja Hrvata. Što se plaše Republike Herceg - Bosne, kad ona ionako ne postoji, kad su je zgazili i uništili, a njezine najviše predstavnike uglavnom zatvorili? Međutim, da nije bilo Republike Herceg - Bosne ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine, a možda ni Hrvatske!

Danas se pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Hrvatskoj gotovo i ne spominju, a umnogome su zaslužni za oslobođenje hrvatskog južnog dijela. I ne samo to. Jedan veći dio pripadnika HVO-a borio se i u postrojbama Hrvatske vojske (HV), ali to oni koji bi trebali gotovo i ne pamte. Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg Bosne Vladimir Šoljić je podsjetio da hrvatska strana nije osnovala Hrvatsku Republiku Herceg - Bosnu s ciljem odcjepljenja nego s ciljem uređenja unutar BiH do kraja rata. Također je rekao da je HR Herceg-Bosna bila utemeljena na zaključcima Wance-Owenovog i Owen-Stoltenbergovog mirovnog sporazuma, te da je opravdala svoje postojanje.

Bila je to prigoda da se podsjeti i na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, a poglavito Mate Bobana. Neki poput Darija Kordića, koji je obnašao visoku dužnost u HR HB danas su neopravdano u zatvoru, dok drugi čekaju pravomoćne presude. Krivi su što su bili na braniku svoje domovine, svoje Hrvatske!

Žalosno je i jadno da Hrvatska gotovo i ne pamti Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, (možda i zbog Tuđmana i Šuška!) već se sve više "klanja" onima koji su bili agresori na Republiku Hrvatsku.