Temperature će pasti preko 10 stupnjeva:Što nas čeka ova tri dana. Bit će kiše, grmljavine, a ponegdje i snijeg

Mostar, oluja, kiša, vrijeme, zdravlje, uticaj, kiša, šteta, opine, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, žuto upozorenje, Mostar, bura, Mostar, oluja, vremenska prognoza, vremenska prognoza, metoalarm, žuto upozorenje, nevrijeme, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Mostar, nevrijeme u Mostaru, kiša, meteoalarm, vremenska prognoza, meteoalarm, Hercegovina, vremenska prognoza, vikend, vremenska prognoza

Kiša, mjestimice i pljuskovi s grmljavinom. Ponegdje oborina može biti obilnija, osobito u gorskim krajevima, a krajem dana i u Hercegovini. U najvišem gorju moguć je i snijeg, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Kako piše Zoran Vakula u HRT-ovoj prognozi, u većem dijelu unutrašnjosti poslijepodne će biti hladnije od onoga u četvrtak i za više od 10 °C; na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, a poneki će komentar vjerojatno izmamiti i snijeg u višem gorju. Već poslijepodne sa zapada slijedi djelomično razvedravanje, a za vikend daljnja stabilizacija atmosfere i slabljenje vjetra. No, na Jadranu će još i u subotu prijepodne biti prilično vjetrovito, na jugu i nestabilno. Nova južina sve je vjerojatnija sredinom sljedećeg tjedna.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u petak će prevladavati oblačno, uz kišu, mjestimice i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, te prijepodne povremeno umjerenim, na udare gdjegod i jakim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka bit će uglavnom između 11 i 15 °C, pri čemu će jutro biti toplije od poslijepodneva.

Neuobičajeni dnevni hod temperature bit će u središnjoj BiH, gdje će tijekom kišovitog i vjetrovitog jutra biti oko 14 °C, a poslijepodne, unatoč djelomičnom razvedravanju i jugozapadnjaku - od 9 do 12 °C.

U gorju većinom oblačno, ponegdje i uz obilniju kišu, a uz pad temperature mjestimice će biti i snijega, uglavnom iznad 1000 metara nadmorske visine. I na sjevernom Jadranu mjestimično izraženiji pljuskovi i grmljavina, a dodatne će nevolje nekima stvarati i povećanje valovitosti mora i jačanje bure, koja će već oko podneva ponegdje biti jaka, poslije i olujna, ne samo na udare.

Promjenljivo, najprije uz jugo, poslijepodne sve jaču buru, bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će također ponegdje biti i obilnije kiše. Temperatura zraka ujutro najniža od 13 do 18 °C, a tijekom dana najviša od 20 do 25 °C.
Podjednako relativno toplo bit će još tijekom petka i na jugu, gdje će puhati jugo, često umjereno, gdjegod i jako, a navečer će okretati na istočnjak i buru. Pljuskova i grmljavina bit će već poslijepodne, te osobito kasno navečer.

I u prvom dijelu subote na južnom i dijelu srednjeg Jadrana još će biti nestabilno, a uzduž cijele obale i prilično vjetrovito, uz buru i tramontanu, često jake, ponegdje na udare i olujne. Poslijepodne slijedi daljnja stabilizacija vremena i smirivanje vjetra pa će od nedjelje do utorka biti većinom suho i djelomice sunčano, ali ne i odviše toplo, uglavnom uz buru i maestral. S jačanjem juga tijekom utorka povećava se vjerojatnost za ponovno češću kišu sredinom tjedna.

I na kopnu će jutra od subote biti hladnija od onih u četvrtak i petak, pri tlu i uz mjestimičan slab mraz, osobito u gorju, a i magla će biti česta, iako ne i dugotrajna. Uz djelomice sunčano vrijeme poslijepodnevna će temperatura biti viša od one u petak, ali ne i iznadprosječno visoka kao u četvrtak. Malo kiše može pasti samo ponegdje, uglavnom u gorju, istočnoj Hrvatskoj te osobito u subotu u unutrašnjosti Dalmacije i Konavlima.