Žena u Njemačkoj držala kćer u kutiji za pse i tjerala je da trči za autom

zlostavljanje djece

Pokrajinski sud u Hannoveru osudio je 44-godišnju bolničarku Andreu K. na kaznu od dvije i pol godine zatvora zbog pod optužbom da je punih godinu dana fizički zlostavljala svoju najstariju kćer.

Na sudu je prihvaćena valjanost dokaza da je Andrea K. primjenjivala nasilne metode u odgoju svoje kćeri koja danas ima 9 godina. Utvrđeno je da ju je u tri navrata satima držala zatvorenu u kutiji za prijevoz pasa, oko vrata joj stavljala električnu ogrlicu i izlagala strujnim udarima, kao i to da ju je ostavljala u šumi i tjerala da u čarapama trči za autom, javlja Bild, prenosi index.hr.

Komentari na presudu

Državno odvjetništvo zatražilo je kaznu od pet godina zatvora, a odluku pokrajinskog suda da donese blažu presudu od dvije i pol godine zatvora sudac Stefan Lücke komentirao je riječima: "Dugo smo razmišljali kakvu odluku donijeti u ovom slučaju. Odrediti pravednu kaznu u ovakvom slučaju zlostavljanja djeteta gotovo je nemoguće".

Unatoč duševnim bolima koje je djevojčica pretrpjela, sud nije utvrdio da je Andrea K. namjerno zlostavljala svoje dijete te je nedjela koja je ona počinila proglasio odgojnim metodama. "Presuda je mogla i morala biti drugačija", dodao je sudac Richter.

"Djevojčica će godinu dana morati ići na terapije, a posljedice zlostavljanja koje je preživjela osjećat će vjerojatno cijeli život", rekao je.

Liječnici su tako primijetili da se na zvuk lupanja vratima djevojčica istog trena skriva pod kauč i čupa si kosu uslijed prisjećanja na strahote koje je proživjela.

Optužena: "Pogriješila sam"

Andrea K. u početku je poricala optužbe, da bi na kraju priznala krivnju riječima: "Pogriješila sam".

Sudac koji je donio presudu rekao je: "Društvo ne smije tolerirati ovakva zlodjela. Duševne boli koje je djevojčica pretrpjela nikakva sudska presuda neće moći izliječiti. Djevojčica i dalje voli svoju majku, čak i kad je se boji."

Na zahtjev obrane da se optužena uvjetno pusti na slobodu rekao je: "Tako nešto ne odgovara težini počinjenog zločina i krivnje".

Ona je pak nakon izricanja nepravomoćne presude izrazila samo jednu želju: "Želim ponovno vidjeti svoju djecu".