Vladimir Putin bacio oko na Inu

Prenoseći pisanje lokalnog tjednika Figyeloa, Portfolio navodi da su Rusi poručili da bi mogli biti zainteresirani za stjecanje 49,1 posto udjela koji MOL drži u Ini

Mađarski premijer Viktor Orban i ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarali su prilikom prošlotjednog sastanka u Moskvi o interesu ruskih kompanija za kupnju udjela mađarskog MOL-a u Ini, objavio je danas mađarski poslovni portal Portfolio.hu.

Prenoseći pisanje lokalnog tjednika Figyeloa, Portfolio navodi da su Rusi poručili da bi mogli biti zainteresirani za stjecanje 49,1 posto udjela koji MOL drži u Ini.

Ovo nije prvo takvo izvješće. Prije tjedan dana i ruski su mediji prenijeli da je MOL-ov udjel u Ini izazvao interes u Moskvi tijekom susreta mađarskog premijera Orbana i čelnika Gazproma Alexeya Millera.

Sredinom siječnja u Zagrebu je održan treći krug pregovora između predstavnika hrvatske Vlade i MOL-a o budućnosti Ine, koji je, po ocjeni pregovarača, bio puno kooperativniji nego su to bili prošli.

Pregovori će se, poručile su obje strane, nastaviti. Međutim, krajem prošle godine iz MOL-a su poručili da su spremni prodati udjel u Ini, ako pregovori ne budu uspješni.

Hina